Netflix 2020 dördüncü çeyrek verilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Netflix 2020 dördüncü çeyrek verilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu olan Netflix’in güncel abone sayısı açıklandı.

 

Netflix Türkiye'de ofis açıyorNetflix Türkiye'de ofis açıyor

1997 senesinde Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından Kaliforniya'da faaliyete başlayan Netflix, her geçen yıl yeni özgün içerikler ve yeni yatırımlarla günümüzün en popüler yayın servisi olmayı başardı. Dijital yayın sektördeki ilklerden biri olduğu şuan en büyük platform olan Netflix’in 2020 yılında büyük bir yükselişe geçtiği zaten biliniyordu. Dün açıklanan 2020 yılının dördüncü çeyrek verileriyle bu büyüme netlik kazandı.

Şirket dördüncü çeyrek verilerini açıklayarak bir hedefi daha geride bıraktı. Netflix, 2020'nin son üç ayında 8.5 milyon ücretli abone kazanarak toplam kullanıcı saysında 200 milyon aboneyi geçti. Netflix’in şu anki güncel abone sayısı 203.6 milyona erişti.

Açıklanan veriler Netflix’in sadece 2020 yılında 37 milyon ücretli abone kazanarak 25 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. Netflix'in tüm üyelik planları yalnızca tek bir üyelik olarak saydığının altını çizmekte de fayda var. Yani şirket çeyrek raporlarını düzenlerken 4 kişinin birlikte kullandığı hesapları 4 kişi olarak değil, 1 kişi olarak sayıyor. Buda aslında platformu kullanan aktif kullanıcı sayısının daha fazla olduğunu gösteriyor.

Netflix 2021'de aynı başarıyı yakalayamayabilir

Netflix'in abone sayısında geçtiğimiz sene her ne kadar büyük bir yükeliş yaşanmış olsa da bu başarının 2021 yılında aynı ivmeyle devam etmesi beklenmiyor. Platformun bu ani yükselişinde pandemiyle birlikte dünya çapında birçok insanın evlere kapanmasının da etkili olduğu düşünülüyor. Bu sene aşılamanın ardından insanların eski normal hayatlarına geri dönmesinin Netflix’in kullanıcı sayısında bir düşüş yaratabilmesi de söz konusu. Ayrıca platformun artık Disney+ ve HBO Max. olmak üzere ciddi anlamda iki rakibi bulunuyor.

Netflix için "Top 50" özelliği yolda

Disney+'ın büyümesi hiç göz ardı edilecek türden değil. Kısa zamanda ciddi bir abone sayısı elde eden platformun özgün içeriklerinin hepsini yayımlamadığını düşünürsek Disney+’nın büyümesinin devam edeceğini söylemek mümkün. Disney+’nın asıl beklenen içerikleri bu yıl içinde yayımlanacak. Bunun yanı sıra HBO Max ise Warner Bros'un sürpriz kararıyla bu yılki tüm büyük Warner Bros filmlerini vizyon tarihinde platformda yayımlayacak. Kısaca Netflix'in bu sene işi oldukça zor gibi görünyor.


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladıNetflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı
Netflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyorNetflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyor

PAYLAŞ