Nest Akıllı Ev Sensörleri Duyuruldu - Haberler - indir.com

Nest Akıllı Ev Sensörleri Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-13 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 yılı ile beraber birçok yeni teknolojiler tanıtıldı. Bu teknolojiler daha çok insan hayatını kolaylaştırmak adına olumlu şeyler diyebiliriz. Bu noktada akıllı telefonlar ve çeşitli ürünlerimiz artık akıllanmaya başladı. Şirketler ise akıllı ev sistemleri üzerinden çalışmalar yapmaya devam ediyor. İşte bu şirketlerden olan Alphabet, portföyüne yeni ürünler eklemeye devam edecek. Bloomberg kaynaklı habere göre yeni bir ürün üzerinde çalışılıyor. Bu söz konusu ürün ise ev güvenlik sistemi kapsamında kapı zili ve iç mekanlar için geliştirilen Nest Cam'in yeni versiyonu olacak. Bununla beraber Nest termostat arayanlar için ise akıllı bir çözümün uygun fiyatlı versiyonu olmaya hazırlanıyor.

Bu ürünler arasında ev güvenlik sistemi dikkat çekenler arasında. Bu konu hakkında hazırlıkların yürütülmesi hakkında geçen yılın Mayıs ayında yine gündeme gelmişti. Şimdi ise yeni çıkan haberler göre bu yeni akıllı ev sisteminde tuş takımlı bir merkez komuta ve pencerelere, kapılara ise sensörlü alarmlar yerleştirilecek. Bu sensör ve alarmlı güvenlik sisteminin kolay kontrolü için ise bir anahtarlık olacak. Nest firmasının her ürünü gibi akıllı ev güvenliği sisteminde de kontrol akıllı telefon uygulaması üzerinden yapılabilecek.

Firmanın üzerinde çalıştığı iddia edilen bir diğer ürün ise akıllı kapı zili üzerinde bir kamera olacağı belirtiliyor. Belirtilene göre kullanıcılar bu kamera ile akıllı telefon uygulamalarından kapıyı çalanları görüp iletişim kurabilecekler. Geçtiğimiz dönemlerde ise buna benzer bir sistemi Ring tarafından sunulmuştu. Nest'in bu yeni 2017 ev güvenlik sistemi ise 2017'nin ilerleyen dilimlerinde hayata geçecek. Diğer yandan bu akıllı kapı zili içerisindeki kamera sistemi ise 2018 yılında kullanıcıların hayatına girebilir.

Nest'in bu mevcut termostat sistemi ABD'de 249 dolar karşılığında satılmakta. Yeni çıkacak olan termostat versiyonu ise 200 doların altında bir rakam ile satışa sunulması bekleniyor. Firmanın yeni termostat ile beraber yeni sensörleride piyasaya sunacağı beklenmekte.

 





PAYLAŞ