Neptün'ün parçalanan uydusu yeniden oluşuyor! - Haberler - indir.com

Neptün'ün parçalanan uydusu yeniden oluşuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 19:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Neptün’ün küçük uydularından bir tanesinin parçalanarak yeniden bir araya gelmesi tüm dünyada büyük bir merak uyandırdı. İşte uydu ile ilgili uzman değerlendirmeleri. 

Türkiye Uzay Ajansı Kuruldu

3D Yazıcılar İle Üretilen Sensör Projesi, Uzay Araştırmalarına Yön Verebilir3D Yazıcılar İle Üretilen Sensör Projesi, Uzay Araştırmalarına Yön Verebilir

14 uydusu bulunan Neptün’de en küçük uydulardan birisinin parçalanması yakından takip edilirken parçalanma sonrasında yeniden bir araya gelmeye başlaması, dikkat çekti. Parçalanıp parçalanıp bir araya geldiği görülen bu uydunun davranışları yakından takip edilmeye başlandı. En büyük uydu olan Triton’un çevresinde yer alan 6 uydudan en küçüğü olan ve Hippocamp adı verilen uydunun aynı davranışı tekrar tekrar gerçekleştirmesi uzay çalışmalarına farklı bir boyut kattı.

Hippocamp yeniden eski haline döndü!

Hippocamp adlı uydunun 4 milyar yıl önce ilk olarak parçalandığı tahmin edilirken yeniden eski haline gelmesi ve parçalanmalar sonrasında yeniden bütününü koruması, bu konuda ilginç bulundu. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde farklı görüşler hakim olurken en çok kabul gören Neptün’ün çekimi oldu. Neptün’de bulunan çekim gücü nedeniyle parçalarından ayrılmış olsa da yeniden çekimle bir araya gelen uydu, yörüngesinde kalmaya da böylece devam ediyor. Yıllardan beri takip edilen ve aynı şekilde davranışlar sergileyen uyduya bilim adamları ise savaşçı uydu adını takmış durumda. Neptün uyduları arasında sadece Hippocamp için böyle bir durumun yaşanması ise olayın bir diğer ilginç yanı. Dikkat çeken durumun araştırılmaya devam edeceği ifade edilirken yeni keşifler de olabilir.

NASA'nın InSight uzay aracı Mars'a inmeyi başardı! 


Under Armour, Virgin Galactic İçin Yeni Uzay Kıyafetleri GeliştirecekUnder Armour, Virgin Galactic İçin Yeni Uzay Kıyafetleri Geliştirecek

PAYLAŞ