Neden Birden Çok Web Tarayıcısı Kullanılmalı? - Haberler - indir.com

Neden Birden Çok Web Tarayıcısı Kullanılmalı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 08:00:14
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Kişisel ve diğer işlerinizi tekbir bilgisayarda yapıyorsanız, tarayıcı konusunda alternatifleri kullanabilirsiniz. Çoğu kişi, tek bir tarayıcının yeterli olacağını düşünse de çoklu tarayıcı kullanımı çok daha pratiktir ve pek çok avantaj sunar.

Ayrı İş ve Kişisel Görevler

Birden çok web tarayıcısı kullanmak, farklı türdeki görevleri diğerlerinden ayırmayı kolaylaştırır. Yer imlerinden şifrelere, varsayılan ayarlardan açılacak posta hesaplarına kadar her bir tarayıcıda farklı hesapları kullanarak daha pratik bir kullanım elde edebilirsiniz. İşinizde Google Workspace kullanıyorsanız, aynı tarayıcıda Gmail kullanmanız pratik olmayacaktır. Ayrıca mesai saatlerinde farklı tarayıcı kullanacağınız için işinizle ilgili bir şey görmeniz de mümkün olmayacaktır.

Uzantıları Ayrı Tutabilirsiniz

Farklı işleri yaparken farklı uzantılar kullanmanız gerekir. Ancak iş için kullandığınız eklentiler, günlük kullanımlarda yararsızdır. Farklı tarayıcıların kullanılması, daha kişisel uzantıların kullanılmasını sağlar. Sadece iş ve kişisel kullanım için değil, tarayıcıda bankacılık gibi özel işler yapıyorsanız, daha güvenli bir tarayıcı kullanmanız ve hassas işlemler için ayrı tarayıcıyı kullanmanız önerilir. Böylece uzantılarla tarayıcıda oluşabilecek güvenlik açıklarından da kendinizi koruyabilirsiniz.

Karmaşayı Azaltır!

Tarayıcıda yapılan işlemler, etkinlikler, gezilen sayfalar tarayıcıda belirli bir verinin oluşmasını sağlar. Tüm işlerde tek bir tarayıcı, karmaşık bir kullanım verisi sunar. Ayrıca geçmişi silmeniz gerektiğinde çok daha fazla detayı düşünmeniz gerekecektir. Farklı tarayıcıları kullanmanız, kolaylık sunar.

 Eğer çoklu tarayıcı tüm bu avantajlara rağmen sizin için uygun değilse, tarayıcılarda farklı profiller oluşturarak da kullanımınızı ayrıştırabilirsiniz.





PAYLAŞ