Apple tarafından geliştirilen ve pek çok farklı özelliği ile teknolojiyi kullanmak isteyenlerin tercihi olan Apple Watch özellikle ilk defa bu modeli almak isteyenlerin “Neden Apple Watch almalıyım?“ şeklinde araştırma yapmasına neden olmaktadır. Akıllı saat kullanmak isteyenler için piyasada şu anda en iddialı ve popüler modellerden bir tanesi Apple Watch olmaktadır. Etiket fiyatları, diğer akıllı saatlere göre yüksek olsa da Apple ürünleri ile uyumlu bir şekilde çalışabilen akıllı saatler, çok daha farklı ve kişiselleştirilebilir yapıları ile dikkat çekmektedir. 

Sağlık ve fitness

Apple Watch sağlık ve fitness konularında benzersiz bir deneyim sunar. Kişilerin hareketsiz kaldığı durumlarda hareketli olması gerektiğini belirten ve kullanıcıyı gün boyunca takip eden akıllı saatler egzersiz, hareketli olmak, su tüketimi gibi pek çok farklı konuda destek sağlamaktadır. Kullanıcıların sağlıklı bir yaşama sahip olabilmesi adına çeşitli önerileriyle bu konuda işleri kolaylaştıran Apple Watch, hareketli kalmak isteyenlerin de en büyük yardımcılarından bir tanesi. Üstelik kalp atış hızı gibi pek çok farklı sağlık kontrolünü gerçekleştirilen Apple Watch, yaşanabilecek olası sağlık sorunlarında da durumu kolaylaştırıyor.

Bildirimler

Apple Watch için bir diğer önemli avantaj ise bildirimlerin akıllı saat üzerinden kolay bir şekilde kontrol edilebilir olması. iPhone ve iPad gibi farklı cihazlar kullanılsa dahi kullanıcılar akıllı saat kurulumunu yaptıktan sonra bildirimleri cihazlar yerine akıllı saati üzerinden kontrol edebilmekte. Üstelik widget sistemi ile benzer şekilde özel araçlara sahip olan akıllı saat, bu sayede hava durumundan günlük yapılacak işlemlere, Twitter güncellemelerinden uygulama güncellemelerine kadar pek çok farklı konuda destek alınmasını sağlıyor. 

Medya kontrolü

Akıllı saat ile birlikte elde edilecek bir diğer avantaj ise medya kontrolü yapılabilmesi. Yürürken, koşarken ya da farklı spor çalışmaları yaparken müzik dinlemek vazgeçilmez ise kullanıcılar akıllı saatlerinden bu konuda destek alabilir. Shazam gibi pek çok uygulama ile uyumlu bir şekilde çalışan akıllı saat, bu sayede yapılabilecek pek çok işlemin akıllı saat üzerinden yapılmasını sağlamaktadır. 

Not almak 

Apple Watch yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandıkça pek çok farklı uygulama ve sistemde de destekleniyor. Akıllı saat için destek veren uygulamalardan bir tanesi de dünyanın en popüler not uygulamalarından bir tanesi olan Evernote. Kullanıcılar akıllı saatleri üzerinden yapacakları sesli kontrollerle istediği şekilde uygulama üzerinde not alabilmekte. 

Uzun pil ömrü ile gün boyunca herhangi bir sıkıntı yaşatmadan kullanım imkanı sağlayan Apple Watch, Apple garantisi ve güvencesi ile akıllı saat kullanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden birisi olmaya aday durumda. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir