Ne zaman öleceğimizi yapay zekalar söyleyecek - Haberler - indir.com

Ne zaman öleceğimizi yapay zekalar söyleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-15 09:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Stanford Ünivesitesi bilindiği üzere yapay zekalar konusunda oldukça fazla araştırma ve geliştirmelerde bulunuyor. Şimdi ise yeni bir yapay zeka üzerinde çalıştıklarını duyurdular.

Yapay zeka konusunda bir çok görüşmeler alan üniversite şu anda çok değişik bir yapay zeka üzerinde çalışıyorlar ve bunun ne kadar değerli olduğunu sürekli yineliyorlar. Google'ın CEO'su Sundar Pichai ise yapay zeka konusu hakkında elektrik ve ateşin keşfi kadar değerli olduğunu söylüyor.

Stanford Üniversitesi ise bu alanda çok yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Şu an üzerinde çalıştıkları yapay zeka hastanelerde kullanılacak. Ölümcül hastalıklara sahip kişiler'in üzerinde denenecek olan yapay zeka hastanın ne zaman öleceği hakkında bilgi verecek. Hasta için son günlerinde daha iyi şeyler amaçlayan hastaneler için iyi bir gelişme olabilir.

Stanford Üniversitesi kendi bünyesinde barındırdığı Stanford Hastanesi ve Lucile Packard Çocuk Hastanesi'nden kanser hastalığına aldıkları Elektronik Sağlık Kaydı (EHR) verilerini incelediler. Hastaların son iki yıllık dökümanlarını dikkatle inceleyen Stanford Üniversitesi hastaların ne kadar ağır veya hafif hastalık oranını belirleyerek bilgisayara kaydetti. İstatistik oluşturan Stanford Üniversitesi bu istatistiklerle beraber bir ' Sinir ağı' sistemi oluşturdular.

Bu sistemin ardından konuşan Stanford Üniversitesi araştırmaları ise şu sözleri söylediler;

"Rahatlıkla toplanan ESK (elektronik sağlık kayıtları) verilerinin, hastaları palyatif bakım için izlemeye öncelik veren bir sistem oluşturmak için kullanılabileceğini gösteriyoruz"

Maalesef, yapılan bir araştırmaya göre Amerika'da hasta insanların %80'inin son zamanlarını evde geçirmek istedikleri ortaya çıktı. Ancak hala hastaların %60'ı hastalıklarının son safhalarını hastanelerde geçiriyorlar.

Pek çok insan için ne zaman öleceğini bilmek çok zordur. Ancak çok zor durumdaki hastaların son zamanlarını daha iyi geçirmelerini sağlayacak bu yapay zeka pek çok kritik hastanın hayatını son zamanlarında da olsa iyi geçirmelerini sağlayacak.





PAYLAŞ