Nasıl mobil oyun yapılır? - Haberler - indir.com

Nasıl mobil oyun yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-31 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon dünyasında her ne kadar donanım ve teknolojik gelişimler önemli olsa da, işin yazılım tarafı da oldukça büyük bir yüke sahip durumda. Bu noktada ise mobil uygulama ve mobil oyunlar öne çıkan isimler oluyor. Mobil kullanıcı sayısı her geçen yıl artmaya devam ederken, uygulamalara olan ilgi de yükselmeye devam ediyor. Araştırmalara göre 2020 yılında mobil oyun pazarının değeri 77 milyar dolar seviyelerini bulacak. Durum böyle olunca ise mobil oyun geliştirmek büyük bir gelir kapısı haline gelmiş durumda. Bizde sizlere bu içeriğimizde bir mobil oyun nasıl yapılır veya mobil oyun yapma sürecinde ne gibi adımlar izlenmelidir bu soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Mobil oyun dünyası en az PC ve konsol oyunları kadar çok satan bir dünya haline gelmiş durumda. Özellikle şu dönemlerde evlerde kalan insanlar için mobil oyunlar oldukça vakit geçirtici bir eğlence alanı oluyor. Bu kapsamda mobil oyun yapmak isteyen kullanıcılar da hamleler yapmak istiyorlar. Ancak mobil oyun yapma noktasında nereden başlanacağı pek fazla bilinmiyor. Gelin şimdi mobil oyun nasıl yapılır? Sorunun cevabını vermeye çalışalım.

En iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarıEn iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları

Mobil oyun nasıl yapılır?

  • Projeniz için bir plan hazırlayın,
  • Proje planınıza uygun olan oyun motorunu seçin,
  • Uygun programlama diline hakim olun,
  • Projenize başlayın,
  • Oyun görsellerini hazırlayın,
  • Oyununuzu özelleştirin,
  • Oyununuzu yayınlayın.

Projeniz için bir plan hazırlayın

Bir işe girişmeden önce illaki bir planınızın olması gerekiyor. Projenize başlamadan önce ise ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Oyununuzun nasıl olacağını ve oyun türünün yarış mı? Kağıt mı? Silahlı bir oyun mu? Gibi türünü belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra ise bu tarz oyunlardan oyununuzu farklı kılacak olan yenilikler üzerinde kafa yormanız gerekiyor. Oyununuzu oldukça özgün bir şekilde özelleştirmeniz pazardaki ilgisini artıracaktır.

Projenize uygun oyun motoru seçimi

Oyun geliştirmenin en önemli adımlarından birisi de oyun motoru seçimi olacaktır. Günümüzde birçok içeriğe sahip oyun motorları bulunuyor.

Unity: Günümüzde mobil oyun denildiği zaman akla gelen ilk oyun motorlarından birisi Unity oluyor. Sahip olduğu zengin kaynakları ve araçları ile beraber birçok oyun motorundan daha çok öne çıkıyor. Ayrıca ücretsiz olması ile beraber oyununuzu geliştirebilir ve yayınlayabilirsiniz.

Unreal Engine: Unity gibi sektörde öne çıkan Unreal Engine, kodlama dili olarak C# yerine C++ kullanıyor. Her ikisi de oyun geliştirme de ücretsiz yazılımlar olarak karşımıza çıkıyorlar.

Uygun programlama dili seçimi

Mobil oyun geliştirirken ne tarz bir oyun yapacağınıza göre programlama dili de seçmeniz gerekiyor. Bir oyun geliştirmek istiyorsanız oyun motoru seçiminden sonra o motora uygun olan programlama dilini de bilmeniz gerekiyor.

Projenize başlayın

Projenize başladıktan sonra çeşitli deneme yanılma ile işlemleri gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Oyuna grafiklerinizi ve mekanikleri dahil ederek kodlamalara başlayabilirsiniz. Zamanla bir denge içerisine girecek ve geliştirme aşamasını sürdürmeye devam edeceksiniz.

Oyun görsellerini hazırlayın

Eğer 2D bir görsel tasarlamak istiyorsanız Photoshop ve İllustrator gibi programlar tercihiniz olacaktır. Ancak 3D oyun tarafından 3ds Max yada Maya gibi programları kullanmanız gerekiyor. Oyunun gelişim aşamasındaki en önemli noktalarından birisi de grafikleri olacaktır.

Oyunu özelleştirin

App Store ve Google Play Store oyun marketlerinde binlerce oyun bulunduğu için oyununuzu özelleştirerek dikkat çekebilirsiniz. Bu noktada farklı mekanikler, farklı karakterler ve farklı mekanlar gibi özelleştirmeleri yapmayı ihmal etmeyin.


Call of Duty için Mobile Gulag Modu yayımlandıCall of Duty için Mobile Gulag Modu yayımlandı
Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacakGoogle Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak

PAYLAŞ