NASA'nın Mars'ta ne aradığı belli oldu - Haberler - indir.com

NASA'nın Mars'ta ne aradığı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-21 10:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

NASA, 2020 yılı içerisinde uzaya araç göndermeyi planlıyordu. Bu uzaya göndermeyi amaçladığı Mars aracı, jeolojik açıdan oldukça zorlu bir bölge olan Jezero kraterine inmesi planlanıyor. 

NASA'nın Mars'ta ne aradığı belli oldu

NASA tarafından yapılan bazı açıklamalara göre, 2020'deki görev için seçilen bu krater, Mars ekvatorunun kuzeyinde dev havzanın batı tarafında yer alan, 3.6 milyar yıllık arazisi ile gezegenin zaman içerisindeki değişimini ve astrobiyolojisi hakkında zengin örneklerin barındığı bir yer. 

 Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma! Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma!

Eski tarihlerde nehir deltasına ev sahipliği yapan bu 45 kilometrelik Jezero krateri, o dönemden kalma bazı organik molekülleri ve potansiyel mikrop yaşamı hakkında bazı bilgilere dair işaretleri de muhafaza etmiş olduğu düşünülüyor. NASA'nın keşif aracı olan Curiosity, 2012 yılında Gale kraterine inmeyi başarmıştı. Gezgin olan bu robot 6 yıl süren keşif süresince Kızıl Gezegen'in geçmişte mikrobiyolojik canlılar barındırdığına dair bazı bilgiler toplamıştı. "Mars Exploration Rover-B" olarak adlandırılan bu Opportunity de NASA'nın Mars aracı programın parçası olarak Meridiani Planum Platosu'na iniş yapmayı başarmıştı. Şimdi de Mars aracı Jezero kraterine inmeye çalışacak. 

Bu krater biraz daha zorlu bir ortama sahip.


NASA'dan 100 Bin Fotoğraflık Görsel Şölen!NASA'dan 100 Bin Fotoğraflık Görsel Şölen!
NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!
NASA, Tumblr Hesabını DuyurduNASA, Tumblr Hesabını Duyurdu

PAYLAŞ