NASA'nın kartopu: Enceladus - Haberler - indir.com

NASA'nın kartopu: Enceladus

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-04 12:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Liste

Satürn ne kadar yaşayabilmemiz için gerekli şartları o tehlikeli atmosferinde sunmasada, yapılan çalışmalar doğrultusunda 20 yıl süren Cassini görevinde gezegen hakkında birçok şey öğrendik. Hatta geçtiğimiz Mayıs ve Nisan aylarında çok önemli gelişmelere varıldı!

Bildiğiniz üzere yaşam için güneş şart değil. Dünyamızda bile okyanusun derinliklerinde yaşayan hiç güneş ışığı almadan yaşayan canlılar var. Kim bilir belkide ilerde başka gezegenlerde veya uydularda suyun altında yaşam sürücez. Bunları simdiden öngörmek için NASA bu çalışmalara başlamış durumda.

Enceladus dışardan ne kadar kartopu gibi duruyor olsada içi uçsuz bucaksız bir okyanus gibi bir katmanı var. Bu katman yaklaşık olarak 65 kilometre civarında.

Daha fazla bilgi edinmek için NASA yeni bir projeye başlıyor. Bu projede kullanılacak içinde insan olmadan çalışabilicek bir robot hazırlamaktalar ve bu teknolojiye SELFI adını vericekler. SELFI radyo sinyalleri alıverişine uygun bir şekilde tasarlanacak.

Dışındaki 5 kilometrelik buz kabuğunu kırmaya da gerek kalmamış gibi duruyor. Uydunun güneyinde bulunana gayzer patlamalarıyla oluşan kabukta çatlaklar bulunuyor. Bu çatlaklardan girecek olan SELFI bu uyduyu anlamamıza yardımcı olacak örnekleri toplayacak. Gayzerlerden çıkan mineraller ve kimyasallar bilim adamlarının yeni oyuncakları olacak gibi duruyor. Belkide bu örnekler bizden başka yaşamlarında var olduğuna kanıt olacak.





PAYLAŞ