NASA, Ultima Thule'un Videosunu Paylaştı - Haberler - indir.com

NASA, Ultima Thule'un Videosunu Paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

NASA'nın uzay aracı olan New Horizons, bu ayın başlarında Kuiper Kuşağı cismi olan Ultima Thule'a ulaşıp önemli bir başarıya imza atmıştı. Tarihin en uzak yakın geçmişini gerçekleştirmiş olan New Horizons, görevi sırasında elde ettiği verileri Dünya'ya gönderiyor. Dünya'ya gönderilen verileri de NASA, bizlerle paylaşıyor. Şimdi de NASA, Ultima Thule'a ait bir video paylaştı. İşte o video...

NASA'nın InSight uzay aracı Mars'a inmeyi başardı!

Hip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle olduHip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle oldu

Ultima Thule'un Muhteşem Videosu

Ultima Thule'un kendi etrafında dönüşünü izlediğimiz bu video, 1 Ocak tarihinde çekilmiş fotoğrafların bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş. NASA'nın yaptığı bir açıklamada, "Videodaki fotoğraflar tarihi yakın geçişin hemen öncesinde çekilmişti. Uzay aracının Ultima Thule'a olan uzaklığı video sırasında 500 bin kilometre ile 28 bin kilometre arasında değişiyor." dedi. Uzay ajansı, Ultima Thule'un kendi etrafında tam 16 saatte döndüğünü de açıkladı. 

Dünya'dan yaklaşık olarak 6,4 milyar kilometre uzakta olan Ultima Thule, 34 kilometrelik bir uzunlukta. 1 Ocak tarihinde gerçekleşen yakın geçiş sırasında Ultima Thule'a 3500 kilometre kadar yaklaşan New Horizons, yakın geçişi sırasında elde etmiş olduğu bazı verileri Dünya ile paylaşıyor. Bu verileri hem NASA hem de uzay meraklıları oldukça büyük bir ilgiyle karşılıyor. Fakat uzay aracının çok çok uzakta olması, verilerin transferinin çok yavaş bir hızda olmasını sağlıyor. NASA tarafından gelen bir açıklamaya göre New Horizons, saniyede 125 bayt'lık veri gönderebiliyor. Uzay ajansı, yakın geçiş sırasında elde edilmiş olan verilerin hepsinin Dünya'ya ulaşmasının 20 ay gibi bir süre alacağını tahmin ediyor. Yani bu verilerin tamamı 2020 yılı içerisinde Dünya'ya ulaşmış olacak. 

Ultima Thule, Güneş'ten milyarlarca kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca karanlık ve soğuk bir bölge olan Kuiper Kuşağı içerisinde yer alıyor. Bu kısımda bulunan cisimler Güneş Sistemi oluşmasından bu yana donmuş bir şekilde bozulmadan duruyorlar. Yani bu cisimlere ait bilgileri öğrenmek geçmişe ve Güneş Sistemi'ne ışık tutabilir. Bu yüzden araştırmalar ve gelen bilgilerin son derece önemli bilgiler olduğunu hatırlatmamızda fayda var.


İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı
NASA'nın kartopu: EnceladusNASA'nın kartopu: Enceladus
Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!

PAYLAŞ