NASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet etti - Haberler - indir.com

NASA, medya kuruluşlarını SpaceX Demo 1 uçuşlarına davet etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 10:43:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

SpaceX'in Demo-1 mürettebatsız uçuş testi gerçekleşecek. Gerçekleşecek olan uçuş testine ise SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu'nda medya akreditasyonu açmış durumda. SpaceX'in Falcon 9 roketinin uçurulacağı demo, NASA'nın Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nde yer alan Launch Complex 39A'da gerçekleşecek. Tarih olarak ise 7 Ocak 2019 tarihini duyuran SpaceX, tüm basın mensuplarına orada olmaları için davetiye gönderdi. 

Test uçuşa tüm basın mensupları davet edildi

Gerçekleşecek olan uçuşun bir özelliği mevcut. Bu özellik ise Kabin Mürettebatı Programı'nın mürettebatsız ilk uçuşu. Buda demek oluyor ki başarılı olunursa bir tık adım daha ilerlenmiş olacak. Falcon 9 roketinin performansı hakkında veri edinilmesini sağlayacak. Aynı şekilde yeryüzü sistemleri hakkında bilgi sahibi olunabileceği gibi birde kenetleme ve iniş ile ilgili verilerde öğrenilebilecek. Gerçekleşecek olan testte sadece bu bilgilerle yetinilmeyecek. Birde NASA'nın SpaceX'in mürettebat transfer sistemini tasdiklemesine yarayacak verileri de sağlayacak. Bu da demek oluyor ki bu test uçusu SpaceX için bir hayli önemli. Eğer başarılı olursa üzerinde uzun zamandan beri çalıştığı bu projeyi hayata geçirebilecek. Anlaşılan o ki SpaceX bu testin başarılı geçeceğini biliyor ki basın mensuplarını oraya çağırdı. Aksi taktirde emin olmayacağı bir test uçuşuna basın mensuplarını çağırmazdı. 

SpaceX'in yeni Mars projesi 2019'da gerçekleştirilecek!SpaceX'in yeni Mars projesi 2019'da gerçekleştirilecek!

Uluslararası basın mensuplarına da haber gönderildi

Sadece Amerika Birleşik Devleri'nden basın mensupları çağrılmadı. Aynı şekilde uluslararası medya mensuplarının da katılabileceği etkinlik için başvuru tarihleri açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan basın mensuplaeının başvuru tarihi 21 Aralık olarak belirlenirken Amerika Birleşik Devletleri dışındaki basın mensupları için son başvuru tarihleri 7 Aralık olarak belirlendi.


SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!SpaceX Müjdeledi: Yakında ay yolculukları başlıyor!
SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi.SpaceX, ilk başarılı inişini ABD'de gerçekleştirdi.
SpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini ertelediSpaceX, 64 uydusunun fırlatma tarihini erteledi

PAYLAŞ