My PS4 Life ile önemli bir şey keşfedildi - Haberler - indir.com

My PS4 Life ile önemli bir şey keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 14:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Bu haberimizde PlayStation oyuncularını sevindirecek olan özellik, My PS4 Life özelliğini sizlere anlatacağız. Bu özellik şimdilik sadece Avrupa bölgesinde geçerli olacak şekilde yayınlandı. PS4 ile oynadığınız süre boyunca yaptığınız birçok özel anı görebileceksiziniz. Ayrıca bunun yanı sıra My PS4 Life ile önemli bir şey keşfedildi

En çok indirilen Playstation oyunları

Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!

My PS4 Life ile önemli bir şey keşfedildi

PlayStation hayranlarını sevindirecek olan bu özellik, kısa süre içerisinde popüler olacak gibi gözüküyor. Ama bu özelliğin çok daha fazla şeyi kapsadığı Reddir üzerinde ortaya çıktı. Bir Reddit kullanıcısı oyuncuların videolarından yararlanarak PlayStation'ın bugüne kadar açıklamadığı bazı verileri ortaya çıkardı. Gamstat isimli bu Reddit kullanıcısı hangi oyunun kaç kişinin oynadığını basit bir hesaplama ile bulmayı başardı. Aslında göründüğünden çok daha fazla olan bu olay, basit bir hesaplama ile hangi oyunu kaç kişinin "gerçek" anlamda oynadığını öğrenebiliyorsunuz.

Gamstat, veri tabanında yer alan kupa yüzdeleri ile oyunları kaç kişinin oynadığını çözmeyi başardı. Fallout 76 örneğini sunan bu kullanıcı, oyunda bulunan "Photo Bomber" kupasını dünya çapında 8,3 oranı ile açıldığı bilgisini, My PS4 Life video ile birleştirdi. Çünkü video içerisinde bu kupayı toplamda 33,764 kişinin kazandığı görünüyordu. Bu kısımdan sonra oldukça basit bir matematik; Yüzde 8,32'ü 33,764 kişiyse, yüzde 100'ü 406,795 kişi ediyor. Örnekten yola çıkıldığı zamanda birçok oyunun kaç kişi tarafından oynandığı açığa çıkıyor. GTA 5'i göz önüne alırsak, 51,7 milyon PS4 oyuncusuna sahipken, Rocket League tarafında ise oyuncu sayısı 22,6 milyona kadar düşüyor. FIFA 19 oyununda ise oyuncu sayısı 12,5 milyon. FIFA 18 tarafında 32,5 milyon oyuncuya sahip. Ayrıca son dönemlerde piyasaya sürülen Call of Duty: Black Ops 4'ün ise 9,2 milyon oyuncusu bulunuyor.

Tabi bu ne kadar önemli bir konu bilemiyoruz fakat bu şekilde basit birkaç işlem ile birlikte hangi oyunun ne kadar oynandığı bilgisini bilmek bazı kişilerin dikkatini çekebilir. Örneğin oyun siteleri bu sayı ile daha çok o oyunlar üzerine yoğunlaşabilir veya o konuya çok daha az ağırlık verebilir. 


PlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir OlduPlayStation Classic, Hacklendi ve USB İle Oyun Oynanabilir Oldu
PlayStation Classic, kablosuz kumanda desteğine sahip oluyor!PlayStation Classic, kablosuz kumanda desteğine sahip oluyor!
Honor Play Rakibi Xiaomi Play Çıkış Tarihi Belli OlduHonor Play Rakibi Xiaomi Play Çıkış Tarihi Belli Oldu

PAYLAŞ