Müzik Dinlemek ve Video İzlemek İnternet Paketini Ne Kadar Azaltır? - Haberler - indir.com

Müzik Dinlemek ve Video İzlemek İnternet Paketini Ne Kadar Azaltır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-12 17:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihaz kullanıcıların en büyük ihtiyaçları elbette ki bol miktarda internet paketidir. Ev dışında olduğunuz anlarda sık sık internete ihtiyaç duyuyorsanız akıllı cihazınızda internetinizi götüren içerikleri takip altında tutabilirsiniz. Akıllı cihazınız ile internet üzerinden müzik dinlemek ya da video seyretmek internet paketinizi hızla tüketen en önemli ögelerdir. Akıllı cihazlarda hücresel veri paketlerini en hızlı tüketen ögeler elbette ki internet aracılığı ile müzik dinlemek ve video seyretmektir. 

Şu an için akıllı cep telefonlarda bu tür ögeleri kolaylıkla dinlemek adına erişimi kolaylaştıran birbirinden farklı birçok servis bulunmaktadır. YouTube, Netflix, Spotify, Apple Music gibi online içerik platformlarının bir çoğu abonelik için aylık ücretlendirme sistemini kullanmaktadır. Evde Wi-Fİ kullanıyorken video seyretmek ve müzik dinlemek sorunsuz olsa da bu içerikler 3G ya da 4G kadar hızlı bir şekilde internet tüketimi yapmaktadır. Akıllı cihazınızda bunu yapıyor olsanız hücresel veriyi hızla tüketebilirsiniz. 

Müzik dinlemek internet paketi ne kadar tüketir?

Bazı müzik dinleme uygulamaları kaliteli müziğin tek adresi olarak gözükse de çoğu müzik dinleme uygulamasında düşük, normal ve yüksek kalite seçenekleri söz konusudur. Hemen hemen her birinde de bu kategoriler aynı bitrate değerine karşılık gelerek internet kullanımınızı zenginleştirebilir. 

- Online içerik seyretme esnasında düşük kaliteli bitrate değeri 96 kbps değerine karşılık olarak görülmektedir. Bu seviyede müzik dinlemek paketinizde 0.72 MB, saatte ise 43.2 MB internet kullanımı sunmaktadır. 

- Orta dereceye sahip olan bitrate değeri ise 160 kbps değerine karşılık gelir. Bu seviyede müzik dinlemek dakikada 1.20, saatte ise 72 MB internet kullanımı sunmaktadır. 

- Eğer yüksek kaliteli yani bitrate değeri 320 kbps değerine sahip olmaktadır. Bu üst seviyede müzik dinlemek dakikada 2.40 MB, saatte ise 115,2 MB internet kullanımı sunmaktadır. 

Elbette ki bu değerin ortalama değerler olduğunu bilmenizde de fayda vardır. Söz konusu müzik uygulamalarında dilediğiniz albümlerin kapak görselleri de veri kullanımı sunmaktadır. 

Video izlemek internet paketini ne kadar tüketir?

Video seyretme esnasında tahmin edileceği üzere hızla birçok veri aktarımı söz konusu olmaktadır. Çünkü video içerisinde sese ilave olarak eş zamanlı bir sistemle görüntü de içeriğe uygun bir şekilde ilerlemektedir. 

- Düşük kaliteli video seyretme de genellikle 240 p ve 320 p şeklinde çözünürlük ayarlaması vardır. Bu seçeneği seçtiğiniz anda saatte 0.3 yani 300 MB veri indirimi ile karşı karşıya geliyorsunuz. 

- SD yani standart kalite ifadesi genellikle 480 p çözünürlük kullanımı için tercih edilmektedir. Saatte 0.7 yani 700 MB veri aktarımı yaşanır. 

- HD - Yüksek çözünürlük seviyesinde ise farklı çözünürlükler için tercih edilen seçenekler vardır. Yaklaşık bir saatte 0.9 yani 720'de oran bu, 1.5 GB, 1080 p ve 3 GB ise 3K kalitesinde karşımıza çıkar. 

UHD çözünürlük 4K gücüne karşılık geliyor. Bu da saatte 7.2 GB'lık internet kullanımı sunmaktadır. Söz ettiğimiz bu değerler ortama şeklinde hesaplanmıştır.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ