Müşteri memnuniyetinde Huawei, Türkiye'de lider oldu - Haberler - indir.com

Müşteri memnuniyetinde Huawei, Türkiye'de lider oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Fast Company'nin Türkiye Müşteri Deneyimi Endeksi tarafından verilen bilgilere göre Çinli şirket Huawei, müşteri memnuniyeti konusunda sektörün lideri olmayı başardı. Aynı zamanda Türkiye'nin genel müşteri deneyimi olgunluk düzeyi, yüzde 72,7 olarak açıklandı. ABD merkezli bir iş dergisi olan Fast Company, 5 bin 300 kişi katılımcı ile 16 farklı sektörde 15 bin 73 markanın değerlendirildiği “Türkiye Müşteri Deneyimi Endeksi” sonuçlarını açıkladı. Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu, elektronik sektöründe zirveye adını yazdırmayı başardı. 

Türkiye Müşteri Deneyimi Endeksi’nin saha çalışması, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Nihat Tavşan ve Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Can Erdem danışmanlığında Turkcell Global Bilgi tarafından 20 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Huawei Nova 8 SE, 64 MP kamera ile tanıtıldıHuawei Nova 8 SE, 64 MP kamera ile tanıtıldı

Türkiye'nin müşteri deneyimi olgunluk düzeyi yüzde 72,7

Türkiye Müşteri Deneyimi Endeksi’nin temel amacı, farklı sektörlerde hizmet veren isimlerin, müşteri tarafından, müşteri deneyimi olgunluk düzeylerinin ölçülmesi olacak değerlendiriliyor. 2019 yılında yüzde 69 şeklinde açıklanan Türkiye müşteri deneyimi olgunluk düzeyi bu yıl ise yüzde 72,7 şeklinde açıklanmış durumdadır.  Huawei’nin müşteri deneyimi konusunda sektöründe lider olmak hakkında açıklamalarda bulunan Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang, “Artan rekabetle birlikte, müşteri deneyimi konusu, gitgide daha fazla önem kazanıyor.” ifadelerini kullanırken açıklamalarına şu şekilde devam etti.

"Sektöre liderlik eden bir marka olarak konumlanmak memnuniyet verici"

“Müşteri beklentileri de bu dinamiğin bir parçası olarak dönem dönem değişimler gösteriyor. Marka olarak tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ürünlerimizin tüketicilerimize en yüksek memnuniyet düzeyini sağlamasını hedefliyoruz. Ürünlerimizi satın alan kullanıcılar, sadece alırken değil, kullanım döneminde de Huawei’nin desteğini hissediyorlar. Bizler de günden güne artan dijital ve fiziksel servislerimizle tüketicilerimize en iyi deneyimi yaşatmayı önemli bir görev olarak görüyoruz. Bu çabalarımızın karşılığında sektöre liderlik eden bir marka olarak konumlanmak bizler açısından da memnuniyet verici. Bu tür ödülleri şirketimiz açısından, daha iyisini yapmak üzere bir motivasyon olarak görüyoruz. Tüketicilerimize de bu deneyimi bu denli olumlu şekilde yansıttıkları için teşekkür ediyoruz.”


Huawei MateBook 14, Türkiye'de satışa sunulduHuawei MateBook 14, Türkiye'de satışa sunuldu
Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulunduQualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu
Huawei P10 Lite için beklenen özellik geldiHuawei P10 Lite için beklenen özellik geldi

PAYLAŞ