Musopen nedir? - Haberler - indir.com

Musopen nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-17 16:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Özellikle Youtube tarzı video paylaşım sitesinde videolar yayınlayanlar ve bir platformda bir şarkıyı kullanmak isteyenlerin en büyük problemlerinden birisi de yayınlamak istediği şarkının telif hakkının olması. Telif hakkı nedeniyle paylaşımlarında pek fazla bir müzik seçeneği bulamayan kullanıcılar için her şey bitmiş değil. Paylaştığı her parça için telif hakkı ödemek istemeyen kullanıcılar için klasik müzik eserlerini , herhangi bir telif ödemeden indirebileceğiniz ve videolarınızda kullanabileceğiniz bir Musopen adında bir platform mevcut. Hiçbir şekilde kar amacı gütmeyen kuruluş, arşivindeki müzikleri üyelerine ücretsiz olarak indirme imkanı veriyor.

2012 yılında San Francisco' da kurulan ve uygulamalarına başlayan şirket, bir çok klasik müzik sanatçısının eserlerini bünyesinde barındırıyor. Bu sayede istediğiniz klasik müzik sanatçısının eserine sahip olabilir,  klasik müzik eserlerinin notalarını öğrenebilir ve notaları ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İncelediğiniz klasik müzik eserlerinin hangi döneme ait olduğunu da öğrenebileceğiniz platformda, farklı şekillerde arama yapabilmeniz mümkün. Platformda bulunan ?Music Library? kısmına girdiğinizde, aradığınız eseri besteciye, sanatçıya, enstrümana, dönemine ya da türüne göre arayabiliyorsunuz. Musopen?da sağ üst köşedeki ?Radio? kısmına tıkladığınızda ise herhangi bir sanatçının radyosunu dinleyebiliyorsunuz. ?Education? kısmından ise istediğiniz bir enstrümana dair bilgileri ve o enstrümanın nasıl çalındığını, biraz da kişisel yeteneğiniz mevcutsa, öğrenmek çok kolay hale geliyor.

Musopen' i üye olarak ya da üye olmadan kullanabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı dijital marketler App Store ve Google Play Store' den indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

 





PAYLAŞ