Mühendislik ve şiir bu uygulamada buluşacak: Laf - Haberler - indir.com

Mühendislik ve şiir bu uygulamada buluşacak: Laf

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 18:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Şiir sevenlerin bu zevkini duygu ve renk eşleşmesi ile farklı bir şekilde yaşamasını amaçlayan Laf uygulaması yayınlandı. Yerli uygulama kısa sürede büyük bir dikkat çekti.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programı üçüncü sınıf öğrencisi Emre Şahiner tarafından geliştirilen ve Laf adı verilen uygulamada şiirin daha fazla hayatın içerisinde yer alması hedefleniyor. Üstelik sadece mevcut şiirlerin okunarak paylaşılması değil, şiir yazmak isteyen kişileri de teşvik eden uygulama, kişilerin kendi şiirlerini oluşturmasına imkan sağlıyor.

Laf uygulaması nasıl çalışıyor?

Renklerle eşleştirilen şiirler, kişilerin kendini o anda hangi renk hissettiğini seçmesi ile birlikte ön plana alınıyor ve kişiler yakınlık duyduğu şiirlere böylece ulaşıyor. Şiir ve şair önerilerini renk seçimleri ile birlikte kullanıcılara sunan uygulama aynı zamanda anlık duygular ve renklerle arasındaki bağlantı konusunda da farklı bir deneyim sunacak. Öğrenebilir yapısı ile kullanıcıların tercihlerini kayda alarak daha iyi bir deneyim hedefleyen uygulamada kullanıcılara zaman içerisinde daha uygun şiirler ve şairler gösterilecek.

Uygulamasına Sabancı Üniversitesi’nce destekleniyor

Uygulamanın Sabancı Üniversitesi öğrencisi tarafından geliştirilmesi, üniversite yönetimini de harekete geçirirken uygulamanın desteklenmesine karar verilmiş durumda. Üniversitenin destek programı olan SU-ASSET programına kabul edilen uygulama böylece fon desteği de almış durumda. Bu destek ile birlikte uygulamadaki renk ve analiz algoritmasının daha da geliştirileceği açıklandı.

Ocak’ta yayınlandı

Laf uygulaması yayın hayatına Ocak ayında başlarken uygulama ilk 30 içerisine girerek yükselişini sürdürdü. App Store ve Google Play’de yer alan uygulama ilk çıktığı güne göre daha fazla gelişmiş durumda.

Laf uygulaması geliştiricisi Emre Şahiner kimdir?

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programı üçüncü sınıf öğrencisi olan Emre Şahiner, front-end development ve UI/UX üzerine çalışıyor.





PAYLAŞ