Msvcp140.dll hatası nedir? Nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Msvcp140.dll hatası nedir? Nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilgisayar kullanıcılarının sıkça rastlamış olduğu .dll hataları bulunuyor. Hemen herkes tarafından Msvcp140.dll hatası görülebilmektedir. Bizde sizlere bu içeriğimizde msvcp140.dll nedir ve msvcp140.dll hatası çözümü nasıl yapılır bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Çözüm ana başlık olarak sağlıklı bir msvcp140.dll dosyasını indirip bilgisayara yüklemek olacaktır. Ancak bu işlemler öncesinde DLL dosyası nedir ve DLL dosyaları nasıl yüklenir gibi soruların cevaplarına gelin bakalım.

DLL” İngilizce açılımı Dynamic Link Libraries olan ve Türkçe olarak ise Dinamik Bağlantı Kütüphanesi olarak çevrilen bu dosyalar, farklı programların benzer işlemler yaparken aynı kaynaktan faydalanmasını sağlıyor. Bu sayede hem bellek üzerine binecek fazla yük hafiflemiş oluyor, hem de programların ve bilgisayarın daha etkili ve hızlı çalışması sağlanmış oluyor. Bu dosyaların görüntü, ses veya program başlatılmasına yardımcı olması gibi özellikleri de bulunuyor.

PUBG Lite MSVCP140.dll Bulunamıyor Hatası ÇözümüPUBG Lite MSVCP140.dll Bulunamıyor Hatası Çözümü

Msvcp140.dll hatası nedir? Neden olur?

Windows bilgisayarlarda sıkça gözüken Msvcp140.dll hatası her zaman ortaya çıkabiliyor. Bu hata daha çok online bir oyun veya Skype gibi uygulamaları açmaya çalışıldığı esnalarda ortaya çıktı. Bu hatayı alıyorsanız, açmak istediğiniz dosyanın kaybolduğu, bozulduğu veya düzgün çalışmadığı anlamına geliyor. Bu noktada msvcp140.dll dosyası olmadan ve düzetilmeden ilgili programda çalışmayacaktır.

Msvcp140.dll hata çözümü yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Msvcp140.dll hata çözümü gerçekleştirmeden önce bazı dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Dosyayı elle indirip ilgili klasöre atma yöntemi en basit çözümlerden biri olarak gözüküyor. Ancak indirmiş olduğunuz dosyanın internet sitesi güvenilir değil ise zararlı bir yazılım içeren dosya indirme olasılığınız olacaktır. Bu sebeple dosyayı elle indirip gerekli dosya içerisine atma yolunu izlememenizi öneririz.

Msvcp140.dll hatası ve çözümü

Msvcp140.dll missing, cannot find msvcp140.dll please, reinstall this application veya kod yürütülmesine devam edemiyor, mscvp140.dll bulunamadı hatası alabilirsiniz. Bu noktada ise dosyayı yanlışlıkla silmiş olabilirsiniz. Dosyayı sildiyseniz geri dönüşüm kutusundan “Geri Yükle” diyerek geri alabilirsiniz.

Yeniden yükleme yapma

Bir programı çalıştırırken yine msvcp140.dll bulunamadı hatası alıyorsanız, programı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Söz konusu sorunlu programı tamamen silerek yeniden yükleyebilir ve bu sayede eksik olan msvcp140.dll dosyası da yeniden yüklenmiş olacaktır.

Denetim masasına girerek Uygulamalar ve Özellikler bölümüne gelip gerekli programı bulun. Daha sonra sağ tıklayarak kaldır diyerek programı tamamen kaldırabilirsiniz.

Msvcp140.dll hatası çözüm 3 – Windows güncellemesi

Windows güncellemeleri, bilgisayarınızın sağlıklı çalışması için en önemli faktörlerden birisidir. Bunun için gelen ek güvenlik güncellemelerini de mutlaka yapmanız gerekiyor. Yine yapacağınız bir Windows güncellemesi bilgisayarınızda eksik olan msvcp140.dll gibi dosya problemlerini çözecektir. Windows güncellemelerini Ayarlar bölümüne girerek Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne gelin. Buradan Güncelleştirmeleri Denetle diyebiliriz.

Msvcp140.dll indir 32 ve 64 bit

Msvcp140.dll bulunamadı hatasını manuel olarak da çözebilirsiniz. Elle indirme yöntemi olarak güvenli bir siteyi tercih ederseniz kolay bir şekilde dosyayı indirebilirsiniz. Bunun için resmi DLL sitesi olan dll-files sitesini kullanarak 32 bir veya 64 bit bilgisayarınıza uygun olan Msvcp140.dll dosyasını indirerek bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Yükleme için inen dosyayı C/Windows/System32 yolunu izleyerek buraya atabilirsiniz.



PAYLAŞ