MSI, DDR4 Ram performansında rekor kırdı - Haberler - indir.com

MSI, DDR4 Ram performansında rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar donanım parçalarının kapasitelerini sonuna kadar kullanmayı seven isimler arasında MSI’da yer alıyor. Şirketin yeni DDR4 RAM Overclock rekoru ise evlerde denenebilecek bir işlem diyemeyiz. Öyle ki bilgisayar ile uğraşan herkesin bir dönem uğraştığı overclock, bazı zamanlar yeni ve enterasan girişimlere sebep olabiliyor. Daha çok bağımsız kullanıcılar tarafından overclock denemeleri, şimdi ise MSI tarafından gerçekleştirildi. MSI’ın yapmış olduğu bir çalışmada bir DDR4 RAM için elde edilen en yüksek overclock hızı elde edildi. Kovan Yang, yapmış olduğu çalışmada 8 GB HypeX Predator tercih etti. Söz konusu bu belleğin normal hızı 2.400 Mhz olsa da, MSI için bu rakam oldukça düşük kaldı.

MSI, DDR4 RAM’de overclock rekoru kırdı

LinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacakLinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacak

MSI ekibinden Kovan Yang tarafından gerçekleştirilen bu işlemde RAM’ın hızı tam 7.156 Mhz seviyelerine kadar yükseldi ve üç katına erişmeyi başardı. Bu hıza erişmek için ise kullanılan soğutma aracı sıvı nitrojen oldu. Bu deneme sistemde 11.nesil Intel Core i9 işlemci kullanıldı. İşlemcinin üzerine sıvı nitrojen dahil edilirken, bu sayede çok yüksek hızlara çıkmasına rağmen aşırı ısınmanın önüne geçildi ve donanımın kullanılmaz olmasının önüne geçildi. Görseldeki tabloda MSI tarafından erişilen hız 3578 Mhz olarak gözükürken, aslında değer iki katı oluyor. Yakın zamanda gerçekleştirilen başka bir overclock çalışması da Bethesda tarafından gelmişti.

Bu noktada ünlü şirket yaptığı çalışmada yine sıvı nitrojen kullanılmış ve Doom Eternal’de 1000 FPS’e ulaşmaya çalışılmıştı. Her iki çalışmada da bu noktada erişmek için sıvı nitrojene ihtiyaç duyulduğunu açıkça görmüş olduk. Sıvı nitrojen sayesinde MSI şuan da en yüksek hıza ulaşan şirket ünvanına sahip olmuş oldu. Bakalım ilerleyen dönemlerde daha ne gibi rekorlar olacak göreceğiz.


Facebook, Türkiye'ye temsilci atıyorFacebook, Türkiye'ye temsilci atıyor
Twitter temsilci atayacağını onayladıTwitter temsilci atayacağını onayladı

PAYLAŞ