MSI Afterburner nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

MSI Afterburner nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-22 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

MSI Afterburner ücretsiz olarak sunulan bir ekran kartı optimizasyon programı olarak karşımıza çıkıyor. Normalde müdahale edemediğimiz ekran kartı özelliklerini bu ücretsiz program ile kontrol etmek mümkün oluyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde MSI Afterburner programının nasıl kullanıldığını ve program ile neler yapabileceğinize bakacağız. MSI Afterburner ile başlıca olarak overclock işlemi gerçekleştirilebiliyor. Overclock ile çok eski bir bilgisayarın bile ekran kartı ve işlemci değerlerini artırarak daha verimli bir şekilde çalışması sağlanabiliyor. Ancak bu durumu dikkatli yapmak gerekirken, gereğinden fazla yükseltme işlemi ısıyı artıracak ve bilgisayarı bile yakma durumuna getirebilir.

Yıllardır kullanıcıların ekran kartlarında detaylı overclock işlemi yapmasına yarayan MSI Afterburner programını kullanarak nasıl oyun performansınızı artırabilir ve yüksek performans alabilirsiniz bunun detaylarına bakacağız.

Xiaomi'nin telefon birimi Poco bağımsız bir marka oluyor!Xiaomi'nin telefon birimi Poco bağımsız bir marka oluyor!

MSI Afterburner nedir?

MSI Afterburner ile bilgisayar performansınıza yönelik kullanıcı kontrolünüzü artırabilirsiniz. Ekran kartı hedefli olan bu program donanımlarınızı tanır ve güvenlik overclock seviyesinin ne olacağı hakkında bilgi verir. Temel amacı ise aşırıya kaçılacak olan overclock sonucu ekran kartı zararlarının önüne geçmesi diyebiliriz. Diğer yandan ekran kartı üzerinde yer alan fanların kontrolü için de seçenek sunuyor. Ekran kartı hızı fabrika çıkışlı olarak ayarlansa da, overclock yaparak bu durumu değiştirebilirsiniz. Overclock sonrası dahili fan hızı soğutma için yeterli olmazsa, fanlara da müdahale gerekebilir.

MSI Afterburner nasıl indirilir?

  • İlk olarak buraya basarak MSI’ın resmi internet sitesinin Afterburner sayfasına gidin.
  • Sayfayı aşağıya kaydırın.
  • Burada MSI Afterburner altında yer alan DOWNLOAD butonuna basın.
  • İndirme bitince .zip dosyası olarak inecektir.
  • MSIAfterburnerSetupxxx dosyasını açın
  • Kurulum esnasında RivaTuner programını da seçerek kurun.
  • Yükleme sonrası bilgisayarınızı yeniden başlatın.

MSI Afterburner ile yapılabilecekler

Benchmark

Benchmark işlemleri cihazlarını performans anlamında test etmek isteyen kullanıcıların tercih edebileceği bir yol diyebiliriz. Sadece ekran kartı için değil akıllı telefonların performansı için de bu yöntem kullanılabilir. MSI Afterburner tarafında ise MSI Kombustor adlı bir benchmark aracı bulunuyor. Bu sayede ekran kartı modelinizin diğer ekran kartlarına göre olan performansını ölçebilirsiniz.

Ekran kaydı alma

Bilgisayarınızda gerçekleştirdiğiniz işlemleri kayıt etmek için MSI Afterburner programını kullanabilirsiniz. Kayıt işlemi için birçok alternatif seçenek olsa da, MSI Afterburner içerisinde bu durum için de Predator adlı bir uygulama bulunuyor.

MSI Afterburner ile nasıl Overclock yapılır?

  • Power Limit ve Temp Limit seçeneklerini sonuna kadar çekin.
  • Core Clock seçeneğini artırmaya başlayın.
  • Memory Clock seçeneğini de artırmaya başlayın.
  • MSI Kombustor aracı ile kontrol etmeyi unutmayın.

Overclock işlemi risksiz bir işlem değildir. Bu noktada MSI çeşitli kolaylıklar sağlasa da, hiç bilmeyen birisi bilgisayarına ve donanımlarına çeşitli zararlar verebilir. Bu noktada donanım değerlerinizi arttırırken, deneme yaparak gerçekleştirmeniz daha faydalı olacaktır.

MSI Afterburner bilgi ekranı OSD aktif etme

  • MSI Afterburner’ın ayarlar tuşuna tıklayın.
  • İzleme sekmesine gelin.
  • Aktif donanım izleme grafiği altında yer alacak durumları seçin.
  • Seçtiğiniz olaylarda “OSD’de göster” yanındaki kutucuğa tik atın.
  • Oyuna girdiğiniz zaman bilgi ekranı otomatik olarak gözükmeye başlayacaktır.



TikTok bağımsız müzisyenlere fırsat tanıyan yeni bir anlaşmaya imza attıTikTok bağımsız müzisyenlere fırsat tanıyan yeni bir anlaşmaya imza attı
Huawei işlemci konusunda bağımsız olmak istiyorHuawei işlemci konusunda bağımsız olmak istiyor

PAYLAŞ