Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu - Haberler - indir.com

Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-27 15:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

İnternet tarayıcısı olarak herkes tarafından tanınan Mozilla, sadece internet tarayıcısı ile değil aynı zamanda bir çok alanla da ilgileniyor. Örneğin rakiplerine göre daha çok güvenlik işleri ile ilgilenen Mozilla'nın yeni uygulaması Firefox Lockbox ile karşı karşıyayız. Bu uygulama şifre yönetimi yapmanız konusunda size yardımcı olacak en önemli uygulamalar arasında yerini alıyor. Bu konu hakkında titizlikle çalışan ve aynı zamanda çalıştığını da belli eden Mozilla şirketi geliştirdiği bu uygulama ile kullanıcılarına şifre saklama ve şifre listeleme açısından son derece fonksiyonel işlemler sunmaktadır. Hem iOS cihazlarda hem de Android cihazlarda kullanılan bu şifre yönetimi mobil uygulaması, kullanıcılarına hem güvenli hem de fonksiyonel seçenekler sunmaktadır. Uygulamanın arayüzü son derece kolay olup her kullanıcının kolaylıkla tercih edebileceği bir sistem üzerine kuruludur.

Mozilla ile Scroll arasında sürpriz anlaşma!Mozilla ile Scroll arasında sürpriz anlaşma!

İnternetin gelişmesi kullanıcılara birçok kapı açtı. Bunlar zaman zaman güvenli olurken zaman zaman da kullanıcılara sorun yaşatmaktadır. Bu sorunlar en çok da elbette ki şifre unutma ya da şifreyi kaybetme durumlarından doğruyor. Alışveriş siteleri, oyun indirme siteleri, online platformlar ve bununla beraber daha bir çok siteye üyelik oluşturarak kendi bilgilerinizle şifre oluşturmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde giriş sağlayabilirsiniz. Zamanla bu şifreler o kadar çok oluyor ki unutmamak imkansız hale geliyor. Şifrenizi unuttuğunuz taktirde yeniden şifre almak zorunda kalıyorsunuz. Bu kısır döngü durmadan bu şekilde ilerliyor. Üsteolik bu işlemler esnasında ciddi zaman kaybı ile karşı karşıya gelinebiliyor. Bu gibi sorunlar yaşamamak adına Mozilla tarafından geliştirilen Firefox Lockbox uygulamasından faydalanabilirsiniz. 

Firefox Lockbox, şifre yönetimi yapıyor

Mozilla şirketinin birçok şifre yönetimi uygulaması vardır. Bu uygulamaların yanı sıra tekrar şifre yönetimi uygulaması tasarlaması güvenlik konusunda önem verdiğini ortaya koyan en önemli özellikler arasındadır. Diğer şifre yönetimi mobil uygulamalarının aksine Firefox Lockbox mobil uygulaması hem kullanım açısında kolay hem de kullanıcılarına üst düzey bir sistem sunmaktadır Uygulamanın şu an ilk kurulum süreci ile karşı karşıyasınız. Oldukça işlevsel bir uygulama olan Firefox Lockbox mobil uygulaması sayesinde şifrelerinizi toplu bir yerde tutacak ve unutma ya da kaybetme sorunlarına son vereceksiniz. Üstelik bunu yaparken tek tek tüm şifrelerinizi elle girmek yerine Firefox üzerinden uygulama tüm şifrelerinizi listeleyecektir. Bu da size zamandan tasarruf ettirecek en önemli özelliklerden biridir. 

Firefox Lockbox mobil uygulamasını akıllı cihazınıza indirdiğiniz anda parolanız Firefox tarafından otomatik olarak kaydediliyor. Elle yazma işlemini ortadan kaldıran bu kaliteli şifre yönetimi uygulamasının diğer bir avantajı ise, telefonunuzun otomatik tamamlama işleminde kaydedilen şifrelerle aynı şifreleri kaydetmesi. şifre kaydetme işlemlerinizi yaptığınız anda listenizi parmak izi ve yüz tanıma özelliğini kullanarak ikinci şahıs kişilerden saklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ayrıca Firefox Lockbox, Firefox masaüstü sürümüne de bağlanır. Güvenlik konusunu ise merak edenler, kimlik ve şifre bilgileriniz 256 bit şifreleme ile Firefox Lockbox veritabanında korunuyor. iOS cihazlarda uzun süre kullanılan bu uygulama artık Android cihazlarda da yerini aldı. 

 


İlgili uygulamalar
HoloLens 2 Mozilla’nın özel karma gerçeklik tarayıcısını destekleyecekHoloLens 2 Mozilla’nın özel karma gerçeklik tarayıcısını destekleyecek
Mozilla Firefox’tan güvenli dosya paylaşım atağı!Mozilla Firefox’tan güvenli dosya paylaşım atağı!
Mozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i YayınladıMozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i Yayınladı

PAYLAŞ