Mozilla Firefox'u daha etkili kullanmak için önerilen ayarlar - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox'u daha etkili kullanmak için önerilen ayarlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-13 15:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Google Chrome'un ardından dünyanın en çok tercih edilen tarayıcılarından bir tanesi olan Mozilla Firefox için küçük ayarlar ile daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Mozilla Firefox'u daha etkili kullanmak için önerilen ayarları adım adım takip edebilirsiniz. 

Mozilla Firefox'u daha etkili kullanmak için önerilen ayarlar neler?

Mozilla Firefox’ta mevcut ayarlara ulaşmak ve gelişmiş seçenekler arasından seçim yapmak istediğinizde öncelikle adres çubuğuna about: config yazmanız gerekir. Bunun ardından ekrana küçük bir uyarı penceresi gelecektir. Bu uyarıyı onaylayarak özel ayarlara ulaşabileceğiniz ekrandan normalde yapamayacağınız pek çok işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Mozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandıMozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandı

Tarayıcı ana sayfası ve yeni sekme sayfası belirleme

Mozilla Firefox ana sayfa ve yeni sekme sayfasını daha gelişmiş bir hale getirebilmek için browser.startup.homepage seçeneği ile ana sayfanızı belirleyebilirsiniz. Özellikle ilk açılışta birden fazla sekmenin açılmasını istiyorsanız her bir adres arasına dikey çizgi (|) ekleyebilirsiniz. Açılışta boş yeni sekme sayfasını da açmak istiyorsanız browser.newtab.url. Bölümünden about:newtab yazmanız yeterli.

Otomatik tamamlamayı devre dışı bırakma 

Otomatik tamamlama özelliği kullanışlı olsa da bazı durumlarda sorun yaratabilir. Bu özelliği kapatmak için ayarlar bölümünde yer alan browser.urlbar.autofill değerini false olarak ayarlamanız yeterli olacaktır. Eğer adres çubuğunda daha önceden girmiş olduğunuz sitelerin önerilmesini istemiyorsanız browser.urlbar.maxRichResult bölümünden özelliği kapatabilir ya da önerilecek URL sayısını düzenleyebilirsiniz.

Sekmeyi kapatarak tarayıcıyı kapatma

Tarayıcı kapatırken son sekmenin kapanmasını ile tarayıcının da kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için browser.tabs.closeWindowWithLastTab ayarını true olarak seçmeniz yeterli.

Firefox için belirtilen bölümde ön plana çıkan ayarlar bunlar olsa da keşfedilecek pek çok farklı parametre ve ayarlar bulunmaktadır. Kullanıcıların tarayıcı ayarları bölümünden yapabileceği pek çok farklı işlemi daha kapsamlı bir şekilde özel ayarlar bölümünden sunan Firefox, daha iyi ve gelişmiş bir deneyim elde etmek isteyenlere de imkan sağlıyor.

Kullanıcıların belirtilen işlemleri yaparken hangi ayarlar üzerinde değişiklik yaptığından emin olması oldukça önemli. Böylece sorun yaşansa dahi mevcut ayar geri alınarak tarayıcı normal hale döndürülebilir. Bu sayede tarayıcıda ciddi bir sorun yaşanması da söz konusu değildir.


Mozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyorMozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyor

PAYLAŞ