Mozilla Firefox’tan güvenli dosya paylaşım atağı! - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox’tan güvenli dosya paylaşım atağı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 12:16:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Mozilla tarafından geliştirilen ve dosya paylaşımını hedefleyen Firefox Send için test süreci sona erdi. Firefox Send için yeni açıklamalar ise oldukça dikkat çekici. 

Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?

Mozilla Firefox Reklam Gösterimine BaşlıyorMozilla Firefox Reklam Gösterimine Başlıyor

Mozilla’nın dosya paylaşım konusunda yeni hamlesi olan Firefox Send için beta süreci uzun zamandan beri devam ediyordu. Yapılan yeni açıklamalarda şifrelenmiş dosya paylaşım servisi için test sürecinin tamamlandığı ifade edilirken yeni servis ile ilgili hazırlıklar başladı. Kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara açılacak olan yeni servis, güvenli bir şekilde dosya paylaşımı yapmak isteyenler için alternatif oluşturacak.

Firefox Send ne sunuyor?

Gizliliğin ve güvenliğin çok önem kazandığı bu dönemde Firefox Send ile birlikte dosya paylaşımında seçenek sunacak olan Mozilla, paylaşılan dosyaların belirli bir süre sonrasında silinmesi ile birlikte gizliliği sağlıyor. Üstelik tamamen şifreli bir şekilde hazırlanan yazılım sayesinde de güvenlik bir üst seviyeye çekilmiş durumda. Kullanıcıların dosya paylaşımı sırasında özel şifreler belirlemesi de yine mümkün.

Piyasadaki alternatiflere göre Mozilla güveni ile piyasaya girecek olan Firefox Send, bu açıdan avantajlı görünüyor. Üstelik güvenlik noktasında da avantajları ile birlikte dikkat çeken Firefox Send, hassas belgelerin gönderilmesi aşamasında da şu anda en iyilerden birisi durumuna geldi bile.

Firefox Send teknik özellikleri neler?

Şu anda tarayıcı sınırlaması olmaksızın kullanılabilen Firefox Send servisinde kullanıcılar için 1 GB’lık kota mevcut. Kullanıcılar maksimum 1 GB büyüklükteki dosyaları transfer edebiliyor. Bu kotayı kaldırmak adına ise ek ücret ödenerek paket satın alınması gerekiyor. Bu durumda ise kota 2,5 GB olarak belirleniyor. Şu anda mobil uygulamaların geliştirme aşamasında olduğu Firefox Send için beta süreci başlayacak. 

Firefox'un Varsayılan Arama Motoru Artık Yandex!


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ