Mozilla Firefox Uzantı Sorunu Çözüldü - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox Uzantı Sorunu Çözüldü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 15:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mozilla Firefox'da uzantıların kullanılmasını engelleyen sorunu ortadan kaldırdı!

Firefox kullanıcıları geçtiğimiz hafta, tüm eklentilerin çalışmadıklarını ya da olması gerekenden farklı çalıştıklarını fark etmişlerdi. Her eklenti Firefox^ta kullanım doğrulanmadığı uyarısıyla birlikte eski eklenti olarak listeleniyordu. Buna karşılık olarak Firefox tarayıcısına herhangi bir yeni eklenti de yüklenemiyordu. Durumun kod hizalama sorunundan dolayı çıktığını ve bunun Firefox'un eklentilerinin sertifika sürelerinin dolmasına neden olarak, eklentileri kullanım dışı bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Firefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyorFirefox yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor

Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor!

Eklenti Sorunu Çözüldü

Mozilla Eklentileri Topluluk Yöneticisi Caitlin Neiman, bu sorunu en kısa zamanda çözeceklerine dair bir duyuru yayınlamıştı.Eklentilerin sertifika sorununu çözmeye çalışan şirket dün yayınlamış olduğu bir duyuruda sorunu ortadan kaldırdıklarını duyurdu.

Mozilla konu hakkında detaylı bir blog yazısı yayınlayarak kullanıcılarını bilgilendirdi. Sorunun nedenlerinin tespit ediliğini ve soruna yönelik düzeltme iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Caitlin Neiman, yeni düzenlemenin kullanıcılara dağıtılmaya başlandığını açıkladı. Düzeltmenin otomatik tarayıcıyla sağlandığını açıklayan Neiman, kullanıcıların eklentileri kullanabilmek için herhangi bir düzeltme ya da güncelleme işlemi yapmalarına gerek olmadığın altını çizdi. 

Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu

Kullanıcıların Studies'i Etkinleştirmesi Gerek

Sorun Firefox'un arka planına bir eklenti ekleyerek giderildi. Otomatik olarak Mozilla tarafından yüklenen bu eklenti, tarayıcı açık olduğu sürece kendini yenileyerek sorunun oluşmasını tamamen engelliyor. Bununla birlikte şirket kullanıcılarına uzantıları kaldırmamaları gerektiği hakkında uyardı. Uzantıları kaldırıp, yeniden yükleme işleminin tarayıcılarına kayıtlı olan tüm verilerin silinmesine neden olabileceği konusu hakkında uyarıda bulundu. Ancak düzeltme şimdilik sadece Firefox'un bilgisayar sürümü için getirildi.  Firefox ESR ve Android sürümleri ise hafta sonu getirilecek. Mozilla sorunun hızlı çözümünü Studies sistemini kullanarak bulduğunu dile getirdi. Eğer bu eklentiyi devre dışı bıraktıysanız iyileştirme çalışmaları devam ederken, eklentiyi yeniden etkinleştirmenizde fayda var. 


İlgili uygulamalar
Firefox'ta Eklenti İzinleri Nasıl Kontrol Edilir?Firefox'ta Eklenti İzinleri Nasıl Kontrol Edilir?
Mozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i YayınladıMozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i Yayınladı

PAYLAŞ