Mozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamış - Haberler - indir.com

Mozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamış

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 21:04:14
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Gizlilik ve güvenliğe verdiği önemle bilinen Mozilla, Firefox için sürekli yeni güncellemeler ve eklentiler sunuyor. Kullanıcı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiği eklentilerin ardından geçtiğimiz hafta Mozilla Firefoz için yeni bir hizmet geliştireceği haberleriyle gündeme gelmişti. “Mozilla Enterprise Client Support” olarak adlandırılan bu hizmetin ise kullanıcılara ücretli olarak sunulacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz haftalarda yeni hizmet hakkında yayınlanan duyurunun kaldırılmasıyla birlikte “Mozilla Enterprise Client Support”in akıbetinin ne olacağı da merak edilmeye başlandı.

"Mozilla Enterprise Client Support"a ne olacak?

Mozilla Firefox Android yenilendiMozilla Firefox Android yenilendi

Mozilla’nın bu ayın başında kullanıcılarına sunması beklenen yeni Firefox desteğinin ücretli olacağı kesinleşmişti. Geçtiğimiz hafta yeni özelliği henüz getirmeyeceğini açıklayan Mozilla, söz konusu desteği değerlendirme aşamasında olduklarına yönelik bir açıklama yaptı. “Mozilla Enterprise Client Support” adıyla gelecek olan bu desteğin 10 dolar abonelik ücretle kullanıcı karşısına çıkması ve şahıs aboneliği yerine platform başına bir ücretle hizmet vermesi bekleniyordu.

Mozilla Firefox'da Eklenti İzlerini Kontrol Etmek Nasıl Yapılır?

“Mozilla Enterprise Client Support” desteğiyle birlikte ise Mozilla’nın Firefox kullanıcılarına yeni bir web portalı hizmeti sunacaktı. Portal içerisinden kullanıcılar özel raporlar verebilecekler ve etkilerine bağlı olarak biz zaman çizgisinde geri dönüş alabileceklerdi. Bunun yanı sıra bu özellik sayesinde kullanıcılar Firefox’un kullanıcılara dağıtımı, kurulumu, tarayıcının yönetimi hakkında politikaları, kişiselleştirme ayarları ve işlevselliği yönünde de isteklerini ve şikayetlerini geliştiricilere rahatlıkla iletebileceklerdi. Kullanıcıların taleplerini hızlı bir şekilde dile getirebileceği bir arama motorunun oldukça yenilikçi bir özellik olduğunun altını çizmekte de fayda var. Bu yeni özellikle sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Mozilla’nın kullanıcı sayısını da arttırması bekleniyordu.

Mozilla özelliği bekletmeye karar verdi!

Kullanıcılara 10 dolarlık bir abone ücretiyle sunulacak “Mozilla Enterprise Client Support” hakkında dün bir açıklama yapan Mozilla sözcüsü E-posta ile bir bildiri yayınladı. Şirketin yeniliklere açık bir alanda çalıştığına vurgu yapan bildiride Mozilla sözcüsü gündeme gelen yeni fikirlerinden de bitirilmeden kamuoyuna duyurulduğunu dile getirdi. Kullanıcıların söz konusu olan ücretli hizmeti anında kullanabilecekleri yönünde belirtilen yazının yanlış bir şekilde yayınlandığını belirten sözcü düzenlemenin de bu nedenle yapıldığını açıkladı.

Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor!

Mozilla’nın “Mozilla Enterprise Client Support” hizmetini satmayı iptal edeceğini söylemeyen sözcü, Firefox’un yol haritasında ücretli hizmetlerin bulunabileceğini ancak şuan bu hizmetler hakkında yürütülen çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, şirketin kurumsal teklifleri geliştirmeye devam ettikçe, bu hizmetlerin hangi yenilikleri içereceği konusunda da kullanıcıları bilgilendirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.


Mozilla Firefox için Tor eklentisi geliyorMozilla Firefox için Tor eklentisi geliyor
Mozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldiMozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldi

PAYLAŞ