Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir - Haberler - indir.com

Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 16:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Sosyal Medya

Bugzilla içerisinde yer alan etikete bakıldığında Mozilla, Firefox Focus'ta çok daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak amacı ile tarayıcıya dahili bir reklam engelleyici ekleyebilir.

Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?

Firefox Monitor ile verilerinizin çalınıp çalınmadığını öğrenebileceksinizFirefox Monitor ile verilerinizin çalınıp çalınmadığını öğrenebileceksiniz

Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir

Kullanıcı gizliliği odaklı bir tarayıcı olan Firefox Focus, çevrimiçi aktivitilerin izlenmemesi amacı ile her köşeden çıkan reklamları engelleyecek. 2017 yılı içerisinde daha küçük yükleme boyutu, reklam izleme engellemesi ve gizli web deneyimi ile yayınlanan Firefox Focus, gizlilik konusunda başarılı olsa da reklam engelleme konusunda pek başarılı değildi. Aslında bakıldığı zaman, dahili reklam izleme aracına sahip olunca bazı reklamlar engelleniyordu. Fakat engellenen reklam sayısı, kullanıcıların karşılaştığı reklamların sayısına eşit değildi. Bu sayı çok daha alt seviyelerde bulunuyordu. Bugzilla içerisinde yer alan bir habere göre kullanıcılara reklam engelleme konusunda müjdeli haber verdi. 

Bugzilla içerisinde yer alan etikete göre Firefox Focus 9.0, dahili reklam engelleme aracına sahip olacak. Bu özellik yayınlandıktan sonraki ilk üç hafta test edilecek. Test sırasında bu aracın site yükleme hızında bir değişikliğe sebep olduğu gözlemlenecek. Ayrıca kullanıcıların bu özelliğe nasıl tepki verdikleri de izlenecek. Eğer her şey planlandığı gibi giderse kullanıcılar bu özelliğe kalıcı olarak kullanabilecekler.


İlgili uygulamalar
Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!
Hayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisiHayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisi
Chrome, Firefox, Opera ve Edge'de Karanlık Mod (Tema) Nasıl Kullanılır?Chrome, Firefox, Opera ve Edge'de Karanlık Mod (Tema) Nasıl Kullanılır?

PAYLAŞ