Mozilla Firefox Android Çıkış Tarihi Açıklandı - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox Android Çıkış Tarihi Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-28 11:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sektörünün öncü firmalarından olan Mozilla, Android sürüm için tasarladığı yeni nesil internet tarayıcısı olan Firefox Preview’i duyurdu. Yeni tarayıcı şuan kullanabilir olsa da, firma tarayıcıyı hemen pazara sunmak istemiyor. Mozilla, yeni tarayıcısının bitmiş olan halini sonbaharda yayınlanacağını söyledi. Firefox bu yeni sürümle tamamen değişerek, geçmiş sürüme nazaran kullanıcılarına daha hızlı internet tecrübesi sunacak. 

Firefox Preview sayesinde Mozilla tarayıcısının arama motoru da değiştirildi. Bu sayede Mozilla artık Brave ve Chrome gibi tarayıcıların yazılımlarıyla da yarışabilecek hale geliyor. Mozilla’nın yaptığı testlere göre, yeni tarayıcı Firefox’un eski sürümüne göre 2 kat daha hızlı olduğu ortaya çıktı. 

Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sunduMozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu

Firefox Preview İddialı Geliyor 

Firefox, yeni güncellemesi ile interneti daha çekici hale getirmek istiyor

Bunun yanı sıra Mozilla’nın yeni tarayıcısı Preview minimalist tasarımıyla da oldukça başarılı. Tarayıcıda basit bir başlangıç ekranıyla birlikte sade bir navigasyon çubuğu yer almakta. Büyük ekrana sahip olan cihazlar için oldukça kullanışlı olan tasarım sayesinde kullanıcılar ekranın uç köşelerine dokunmak zorunda kalmayacak. URL menülerinden paylaş ve kaydet seçeneklerine erişilebilirlik ise kullanıcılar için farklı bir deneyim sunacak.  

Hayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisi

Firefox Preview’un önceki sürümü olan Firefox Focus’ta yaşadığı tecrübeleri göz önünde bulunduran Mozilla, kullanıcıların gizliliğe önem verdiğini ve bu sebepten dolayı izleme korumasının tarayıcıya eklendiği yönünde bir açıklama yaptı. Firefox Preview’ın sahip olduğu izleme koruması izleyicileri engellemesinin yanı sıra rahatsız edici reklamları da engelliyor. Bu sayede de bu yeni tarayıcı internette gezinmeyi daha hızlı hale getiriyor. 

Uygulamanın ön plana çıkan özelliklerinden biri ise, “Koleksiyonlar” özelliği. Firefox Preview’ın “Koleksiyonlar” özelliği sayesinde ana sayfadan birçok siteye kolaylıkla erişim sağlanabiliyor. Aynı zamanda bu özellik, gezindiğiniz sitelere geri dönmeyi de daha kolay bir hale getiriyor. 

Mobil platformlara güçlü bir giriş yapmak istediğini dile getiren Mozilla, bu senenin geri kalan zamanlarında tamamen Android tarayıcısı üzerine bir çalışma yapmayı planlıyor. Firefox Focus üzerine yapılacak olan çalışmalar şuan da askıya alınmış olsa da, tarayıcı hala kullanılabilir durumda. Firefox Focus’un ise geleceğinin ne olacağı henüz belli olmasa da, tarayıcının kullanıma kapatılmaması bekleniyor. 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı AçıklamalarEski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar
Mozilla Firefox Uzantı Sorunu ÇözüldüMozilla Firefox Uzantı Sorunu Çözüldü

PAYLAŞ