Mozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyor - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-19 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

İlk olarak 1996 yılında yayın hayatına başlayan Adobe Flash Player, internet çağının ilk anlarında oldukça popülerdi. Fakat yıllar geçtikçe, güvenlik zafiyetlerinin ortaya çıkması sebebi ile birer birer terk edilmeye başlandı. Yıllar içinde birçok firma, Flash Player'ı ter edeceğini duyurmuştu. Mozilla Firefox'da o firmalardan birisiydi. Daha önce konu hakkında bir açıklama yayınlayan Firefox, desteği kesmek için hazırlık yapıyor. Mozilla Firefox 85 sürümü ile birlikte Adobe Flash desteğine son veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, B4577586 numaralı güncellemesi ile Windows'da Flash desteğine son verdiğini açıkladı.

Apple Podcast'dan yeni bir hareketApple Podcast'dan yeni bir hareket

Mozilla Firefox için Adobe Flash desteği bitiyor

2017 yılında Flash Player kullanımını sonlandıracağını ifade eden Firefox, 85 sürümü ile birlikte Flash'ın zamanla tarihin tozlu raflarında yerini alacağını belirtmişti. Firefox 85 sürümü ise 26 Ocak 2021 tarihinde yayına girecek. Firefox tarafında son Flash Player desteğine sahip sürüm ise 15 Aralık tarihinde yayınlanacak olan 84 sürümü olacak Mozilla tarafından belirtilenlere göre, Flash Player'ın kalkması ile birlikte performans ve güvenlik artacak.

Mozilla Firefox, hali hazırda geçen sene Flash eklentisini varsayılan modunda devre dışı bırakmıştı. Mozilla Firefox 85 sürümüne ulaştığı zaman resmi olarak Adobe Flash desteği de sona erecek. Firefox'un 85 sürümüne geçildiği zaman ise herhangi bir ayar yapmanız gerekmeyecek ve otomatik bir şekilde Flash desteği kesilmiş olacak.

Yıl sonuna kadar Flash Player desteğini kesmek isteyen tarayıcılardan birisi de Chromium tabanlı Microsoft tabanlı Microsoft Edge. Ek olarak Google, Chrome tarayıcısının 76 sürümünde Flash Player'ı varsayılan olarak engellemişti. Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren de arama sonuçlarında Flash içerikleri gösterilmemeye başlandı. Aralık ayında ise Flash desteğinin tamamen kalkması planlanıyor. Apple tarayıcısı Safari ise 14 sürümünde resmi olarak flash desteğini bitirmişti.  

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ