Motorola

Motorola "uzaktan kablosuz şarj" için çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-13 09:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kablosuz şarj konusunda mesafeyi daha da artırmayı hedefleyen Motorola, yeni bir teknoloji için önemli bir anlaşma imzaladı.

Piyasada satışa sunulan akıllı telefon ve cihazlarda kablosuz şarj özelliği artık destekleniyor. Ancak mesafenin çok kısa olması, pratik kullanımlarda dezavantaj yaratıyor. Temas zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedefleyen Motorola ise uzaktan kablosuz şarj teknoloji için çalışmalarını başlattı. Mevcut teknoloji için sektörün önde şirketlerinden olan GuRu Wireless ile özel bir anlaşma yapan Motorola, gelecekteki telefonların daha uzak mesafelerden şarj olabilmesi adına önemli bir atılım gerçekleştirdi.

OnePlus 9 Pro kablosuz şarj hızıyla şaşırtıyorOnePlus 9 Pro kablosuz şarj hızıyla şaşırtıyor

Motorola’nın öncü çalışmalar sızdırılmıştı!

Motorola'nın üzerinde çalıştığı mevcut teknoloji ile ilgili daha önceden yapılan sızdırmalar, telefonlarda mevcut özelliğin nasıl kullanılacağına dair önemli veriler sunmuştu. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen bu konuda önemli bir gelişmenin yaşanmadığı Motorola cephesinde yapılan yeni anlaşma, kablosuz şarj özeliği ile yeniden gündem oluşturulmasını sağladı. Telefonların herhangi bir kablo ya da istasyona temas etmesine gerek kalmadan şarj olmasını sağlayacak Motorola, böylece telefonlardaki şarj problemini tamamen ortadan kaldırmış olacak. Motorola'nın geliştirmek istediği teknoloji için çalışmalar yaptığı bilinen GuRu Wireless, şirketin çalışmalarını hızlandırmasını ve teknolojinin daha kısa süre içerisinde kullanılmasını sağlayacak. 

Akıllı telefon sektöründe devrim: ‘metre başına watt’

Anlaşma sonrasında konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan GuRu Wireless, yeni anlaşma ile birlikte büyük bir heyecan duyulduğunu aktarırken, yeni teknolojinin kısa süre içerisinde kullanılabilir hale gelebilmesi adına çalışmaların yapılacağını aktardı. Metre başına watt olarak yeni bir teknoloji üzerinden kablosuz ve menzilli şarj imkanı sunulacağını aktaran şirket, Motorola ile birlikte Yüksek kalite, verimlilik ve güvenlik standartlarına uygun teknolojiler için ortak çalışma yürütüleceğini ifade etti. GuRu Wireless tarafından yapılan basın açıklamasında mevcut teknolojinin tescilli bir teknoloji olduğuna da özel bir vurgu yapıldı. 

Teknoloji ne zaman kullanılabilir olacak?

Yapılan anlaşmalar ve paylaşılan açıklamaların ardından yeni teknoloji için en çok merak edilen detay ne zaman kullanılabileceği. Tarih konusunda 2 şirket de sessiz kalmayı tercih ederken, birkaç yıl içerisinde ciddi adımların atılabileceği düşünülüyor. Kablosuz şarj özelliği hakkında daha önce yapılan sızıntılar şöyleydi;




Xiaomi çoklu kablosuz şarj aletini tanıttıXiaomi çoklu kablosuz şarj aletini tanıttı

PAYLAŞ