Motorola Moto G50 5G 'in özellikleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Motorola Moto G50 5G 'in özellikleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 11:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Motorola Moto G50 5G, uzun bir zamandır söylentiler ile adından söz ettiriyordu ve şimdi ise Geekbench'te ortaya çıktı. Motorola şu an için G60'ı amiral gemisi özelliklerine sahip olarak hazırlıyor. 

Yakın zamanda sunulmayı bekleyen telefon, şirketin popüler orta ve bütçe dostu akıllı cep telefon ailesine en son giren model olarak anılacak. Söz konusu bu akıllı cihazla ilgili olarak bazı önemli ayrıntılar online olarak ortaya çıktı. Motorola Moto G50 5G adlı akıllı cihaz, mart ayı içerisinde TENAA tarafından onaylandı. Tasarımı ve teknik özellikleri ile ilgili olarak fikir sahibi olmayı sağladı. Cihazın, "Motorola Ibiza" kod adı ve listede XT2137-2 model numarası bulunuyordu.

Motorola Moto G10 ve Moto G30 özellikleri belli olduMotorola Moto G10 ve Moto G30 özellikleri belli oldu

Motorola Moto G50 Geekbench'de ortaya çıktı

Motorola Moto G50 5G lansman tarihi her geçen gün yaklaşıyor. Beklendiği üzere, telefon lansmanda önce Geekbench web sitesi üzerinde göründü. Şaşırtıcı bir şekilde, Geekbench’te ortaya çıkan söz konusu bu model, Avrupa'da piyasaya sürülen model ile aynı değildir. Motorola Moto G50 5G'nin farklı bir kod adı vardır. O da "Saipan".

Aynı zamanda, Geekbench listesi, bu modelin 4 GB RAM ile sunulacağı ve kutudan Android 11 işletim sistemi ile çıkacağını gösteriyor. İşlemci olarak ise Dimensity 700 yongasında olan MT6833V/ZA ile geliyor. Geekbench’in tek çekirdekli olan testinde 546 ve web sitesinin çok çekirdekli testinde 1695 puan aldı. Motorola Moto G50 5G'nin tamsayı puanı 535 ve 1695. Geekbench listesi aynı zamanda cihazın tek çekirdek ve çok çekirdek performansında 773 ve 2411 puan aldığını gösterdi

Motorola Moto G50 elde edilen teknik özellikleri

Daha önce sızdırılan ayrıntılar, Motorola Moto G50 5G için heyecan veren özelliklerle dolu olacağını gösteriyor. Özellikleri aktarılan Twitter kullanıcı Evan Blass'a göre, G50 5G modası artık hazır olan su damlası çentikli bir tasarım üzerine kurulu olacak ve alt tarafta ise geniş bir çerçeveye sahip olacak. Alt kısımda Huawei'de olduğu gibi markanın ismi yer alabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazın ED flaşlı arka kısma yerleştirilmiş üç adet kameraya sahip olacağı da aktarılıyor. Güvenlik önemli olarak cihazın tan kısmında ise parmak izi sensör yer alacak. Kamera kısmında iki sensör birleştirilerek 48 MP ana kamera cihazda yerini alacak.

Kullanılan kamera sensörlerinin nasıl olacağı hakkında şu an için net bilgiler bulunmuyor. Cihazın ön kısmında ise 13 MP'lik bir selfie kamerası yer alacak. 6.5 inçlik HD+ (1600×720) bir ekran üzerine kurulu olacak. 4.700 mAh pil gücü ile geleceği de söylentiler arasındadır. Hızlı şarj konusunda şu an için kesin bir bilgi bulunmuyor. Üretici şirket, yeni G50 5G için yapılacak olan resmi lansman tarihi verilmedi. Gelecek haftalar içerisinde Motorola tarafından daha fazla detaylı ayrıntı gelebilir. Aynı zamanda cihazın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı da lansman zamanı ile netlik kazanacak. 

 


Resmi olarak tanıtılan Motorola Moto E7 Power özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Motorola Moto E7 Power özellikleri ve fiyatı
Motorola Moto G10 Power ve Moto G30 tanıtıldıMotorola Moto G10 Power ve Moto G30 tanıtıldı
Motorola Moto G60 ve G40 modellerinin performansı şaşırttıMotorola Moto G60 ve G40 modellerinin performansı şaşırttı

PAYLAŞ