Motorola Katlanabilir Akıllı Cihaz Üretecek - Haberler - indir.com

Motorola Katlanabilir Akıllı Cihaz Üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-28 15:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda git gide büyüyen katlanabilir akıllı cep telefonu piyasasına Motorola da girmeye hazırlanıyor. Teknoloji devlerinin hem özellik hem de tasarım açısından üst düzey katlanabilir akıllı cep telefonları ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bunun ardından diğer akıllı cihaz üreticileri de harekete geçerek katlanabilir akıllı cihaz konusunda ilk adımları atmaya başladı. Motorola'nın da zaman içerisinde katlanabilir telefon konusunda piyasaya girmesi beklenen muhtemel isimler arasındaydı. Daha önce şirketin bu konu hakkında çalışmalar yaptığı haberleri gündem de yer almıştı. Motorola, Engaddet adlı siteye verdiği röportajda gündeme gelen haberleri doğrulayacak açıklamalar yaptı. Açıklamalar ile Motorola'da yakın zamanda katlanabilir telefonunu diğer üreticiler gibi piyasaya duyuracağını dile getirdi. 

Motorola Katlanabilir Cihazlar İçin Çalışmalara Başladı

Teknoloji devlerinde katlanabilir telefon konusunda ilk sırada gelen Samsung geçtiğimiz günlerde MWC 2019 etkinliğinde tanıttığı katlanabilir cihaz ile gündem olmayı başarmıştı. Cihaz gelecek Nisan ayında satışa sunulması bekleniyor. Bir diğer markalardan olan Huawei ise tasarladığı katlanabilir akıllı cep telefonu Mate X'i 2019 yılının ortalarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Motorola cephesine baktığımızda ise, genellikle Ağustos ayında yaptığı tanıtımlar ile ürettiği ürünleri sunuyor. Bunu göz önünde bulundurarak Motorola'nın katlanabilir özellikli ilk akıllı cihazını yılın ortasında tanıtması bekleniyor. 

Yeni Motorola One Çentik ve Çift Kamerayla GeliyorYeni Motorola One Çentik ve Çift Kamerayla Geliyor

Motorola tarafından yapılan açıklamalara göz attığımız taktirde, yeni üreteceği katlanabilir özellikli akıllı cep telefonunun Samsung ve Huawei'de olduğu gibi tam boy ana ekrana sahip olmayacağını duyuruyor. Yakın zamanda ortaya çıkan patent dosyasında elde edilen verilere göre şirketin kapaklı RAZR cihazına benzer olarak yatay bir katlama mekanizmasını tercih edebileceğini göstermişti.Motorola yetkilileri tarafından Engadget’a yapılan açıklamalar, telefonun dışında Galaxy Fold veya Mate X’te olduğu gibi tam boy bir ekranın bulunmayacağını da doğruluyor. Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent dosyası, şirketin kapaklı RAZR cihazına benzer olarak yatay bir katlama mekanizmasını tercih edebileceğini ortaya koymuştu.

Katlanabilir Cihaz Tasarım Olarak RAZY'e Benzeyecek

Motorola firmasının Küresel Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Dery, test aşamasında plastik OLED ekranlı akıllı cihazı üzeri plastik bir filmle kaplanmış halde değerlendirdiklerini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Dery, kullanıcıların bu tarz ekranlara tırnak yardımı ile dokunma işlemini gerçekleştirme sebepleriyle ekran ömrünün her zamankinden çok daha kısa olacağını ve cihazın telefondan çıkarıldığı andan itibaren kullanım sorunu yaşatmaya yönelik olduğunu belitti. Bu durumun söz konusu olmaması adına gerekli çalışmaları yapan ve test etme işlemlerini gerçekleştiren Motorola git gide gelişim göstermeye devam ediyor. 

Katlanabilir akıllı cep telefonları konusunda farklı aşamaları test ederek kusursuz olmaya odaklı hareket ettiklerini dile getiren Dery, bir adet katlanabilir ekranın iki defa katlanması açısından elde ettikleri verileri değerlendirerek çizilme ya da bozulmalara bağlı oluşacak sorunun minimum düzeye indirilmesi konusunda titizlikle çalıştıklarını söyledi. Daha önce piyasaya sürdüğü RAZR'ın özellikleri doğrultusunda hareket ederek katlanabilir cihazı geliştirmeye yönelik hareket ettiklerini söyleyen Dery, RAZR'ın tasarımını beğenen kullanıcı kitlenin yanı sıra aynı zamanda katlanabilen bir cihazın da oldukça beğeni toplayacağı bekleniyor. 

 


Motorola'dan iki yeni model geliyor!Motorola'dan iki yeni model geliyor!
Motorola One'ın işte tüm özellikleri!Motorola One'ın işte tüm özellikleri!
Motorola'nın yeni akıllı telefonu P30 Play yanlışlıkla tanıtıldıMotorola'nın yeni akıllı telefonu P30 Play yanlışlıkla tanıtıldı

PAYLAŞ