MOOV'un yüzde 75'i, 16 milyon dolara Getir satılıyor - Haberler - indir.com

MOOV'un yüzde 75'i, 16 milyon dolara Getir satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 10:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Garenta'nın araç paylaşım platformu olan MOOV'un yüzde 75'i Getir tarafından satın alınıyor. 

Garenta'nın araç paylaşımı platformu olarak nitelendirilen MOOV'un yüzde 75'ini Geti satın alıyor. KAP'ta bulunan bilgilere göre Çelik Motor A.Ş. nin %100 bağlı ortaklığı Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Tic. A.Ş.'nin %75'in Getir'e satışına yönelik olan herhangi bir bağlayıcı bulunmayan mutabakatta şu ifadeler bulunuyor: "İştirakimiz Çelik Motor Ticaret A.Ş. bünyesinde saatlik araç kiralama faaliyeti olan Moov hizmet işletmesi; kayıtlı değerleriyle ve kısmi bölünme yoluyla Çelik Motor Ticaret A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulan Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Ticaret A.Ş.'ye (MOOV) devredilmiş olup bölünme işlemi 17.08.2021 tarihinde tescil edilmiştir.

Getir Tottenham Hotspur İle Sponsorluk Anlaşması İmzaladıGetir Tottenham Hotspur İle Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

MOOV, inovatif olarak saatlik ve esnek süreli araç paylaşım platformu olarak geliştirilen bir dijital ulaşım şirketidir. 26.07.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda ortaklık da dâhil olmak üzere işbirliği yapmak üzere görüşmelere başlandığı belirtilmişti. Bu kapsamda MOOV'un sermayesini temsil eden payların %75'inin Getir Perakende Lojistik A.Ş.'ne satılmasına yönelik olarak Getir Perakende Lojistik A.Ş. ile bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili tarafla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve ilgili devir ve ortaklık sözleşmelerinin hazırlanması süreci başlatılmıştır. Bu çerçevede, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dâhil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Taraflarca sağlanmış mutabakata göre MOOV'un sermayesini temsil eden payların %75'inin devir bedeli, 16.000.000 USD tutarı üzerine MOOV'un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın %75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacaktır.

Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda kamuoyu bilgilendirilecektir."

Buradan elde edilen bilgilere göre söz konusu bu satış işleminin 16 milyon dolar olacağı dile getirildi. MOOV ve Getir arasında yapılan bu iş birliği görüşmeleri ilk olarak Temmuz ayının son günlerine doğru karşımıza çıkmıştı. Elde edilen detaylar şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha fazla detay elde edilmesi bekleniyor. MOOV son dönemler içerisinde kitlesel kaynak kullanımı ile dikkatleri üzerine topluyor. Geçtiğimiz mart ayı içerisinde günlük olarak 4500 kiralama ortalamasına çıkan bu platform "Fırsat Araçları" seçeneği ile beraber kullanıcılarına çeşitli indirimler sunmaya başlamıştı. MOOV'un "Fırsat Araçlar" özelliği ile beraber yıkama fırsatı gibi daha pek çok farklı başlıkta kullanıcılarını sürece dahil eden MOOV, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunarak operasyon süreçlerini optimize etmekten geri kalmıyor. Bu da MOOV'un fiziksel operasyon için gerekli olan iş yükünün oldukça azalması için geliyor. 

 


Tinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyorTinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyor
Getir, Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe ile sponsorluk imzaladıGetir, Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe ile sponsorluk imzaladı
WhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyorWhatsApp kaybolan mesajlarda yenilik getiriyor

PAYLAŞ