Modemde internet ışığı yanmama sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Modemde internet ışığı yanmama sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-02 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Modem cihazınızda birden ışıkların yanmadığı sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Modem ışığının yanmama problemi birçok etmene dayalı olabilir. Sorun çözülmediği zaman ise ev içerisi internet bağlantınızda önemli problemler yaratabilir. Modemin internet ışığı yanmıyor yada modemin ışıkları yanmıyor gibi çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu problem bazı basit adımlar ile çözülebileceği gibi internet servis sağlayıcısına ulaşmanızı gerektiren sorunlarda olabilir. İnternet servis sağlayıcıs anlaşması ile DSL kablolar ile en yakın dağıtım noktasından eve internet taşıması gerçekleşir. Bu internet bağlantısı ise modem cihazlar ile kullanılabilir olur. Modemdeki internet ışığı yanmama sorunu ise sağlayıcıdan eve gelen interent akışında bir problem olduğunu göstermektedir.

Modemde internet ışığı yanmıyor sorunun nasıl çözünürlü sorusunda ise birçok cevap bulabiliriz. Sorun genel itibariyle internet servis sağlayıcısı ile alakalı olmaktadır. Ancak bazı yapacağınız kontroller ile sorunun neden kaynaklandığını da tespit edebilirsiniz. Kullanıcı kaynaklı bir sorun var ise bunu sizin çözmeniz de mümkün olmaktadır. Gelin şimdi modemin internet ışığı yanmaması durumunda yapabileceklerinize bakalım.

Android uygulamaları Windows 10'a geliyorAndroid uygulamaları Windows 10'a geliyor

Modemdeki internet ışığı yanmıyor sorunu nasıl çözülür?

En basit çözüm ile internet ışığı yanmama problemi modemin üzerinde yer alan ışık probleminden kaynaklanabilir. Ancak ışığın yanmaması ile beraber internet bağlantısının da olmaması sorunun farklı şeyler olduğunu göstermektedir. Bir diğer bakılması gereken nokta ise kablo bağlantıları olmaktadır. İnternet bağlantısını gerçekleştirin DSL bağlantı kablonuzda gevşeme veya problem olabilir. Orda da bir sıkıntı yok ise internet servis sağlayıcınıza yönelik bir sıkıntı  var demektedir. Bu noktada ise kullandığınız internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek durumu anlatabilirsiniz.

  • Modemi yeniden başlatın.
  • Farklı cihazlar ile internet bağlantısı deneyin.
  • DNS ayarlarınızı kontrol edin.
  • Kablo bağlantılarınıza bakın.

Farklı cihazlar ile bağlantı deneyin


 

Eğer modemde yer alan internet ışığınız yanmıyor ise sorun servis sağlayıcı kaynaklı olabilir. Kablo veya bağlantı kaynaklı olup olmadığını kontrol etmeden önce modeminizin sağlam olduğundan emin olun. Eğer farklı cihazlar ile de internet bağlantısınızda sorunlar yaşıyorsanız internet bağlantınız ile alakalı bir sıkıntı var demektedir.

Modemi tekrardan başlatın

Modem üzerinde bir problem görünmüyorsa bu noktada modemi kapatarak bir süre kapalı tutmayı deneyebilirsiniz. Daha sonra ise soğuma işlemi sonrasında modemi tekrardan açarak internet ışıklarının gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kablo bağlantılarınızı kontrol edin

Modem üzerindeki kabloların doğru bir bağlantı ile gerçekleştirildiğini kontrol edin. Eğer yanlış bir bağlantı yapıldı ise internet ışığı yanmıyor sorunu ortaya çıkarabilmektedir. Modem kutusundan çıkan doğru kablolar ile doğru bağlantılar gerçekleştirdiğinizden emin olun.

DSL bağlantınızı kontrol edin

İnternetiniz ev bağlantısına gelene kadar bazı noktalardan geçmektedir. DSL sisteminde yaşanan bir problemde modem ışıklarında sıkıntı çıkartabilmektedir. Modem bağlantınızda gerekli kontrolleri sağladıktan sonra apartmanınızdaki diğer aynı servis sağlayıcısına sahip evlerinde internet sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol edin. Böyle bir durumda ise genel bir DSL bağlantı sorunu olduğunu anlayacaksınız.

DNS ayarlarınızı değiştirin

Kablolama ve modem noktasında sorunlarınız yok ise internet ışığının yanmama sorunlarından birisi de DNS sunucuları olabilir. Bu noktada DNS ayarlarınızı değiştirerek modem üzerindeki farklılıkları takip edebilirsiniz. Tüm bunlarda sorunlarınıza çözüm olmaz ise, internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçmenizi öneririz.


Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?
Windows 10'da ekran çözünürlüğü nasıl değiştirilir?Windows 10'da ekran çözünürlüğü nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ