Modem WiFi Şifresi Değiştirme - Haberler - indir.com

Modem WiFi Şifresi Değiştirme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-30 19:57:14
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

WiFi router'ınız, genellikle cihazın arkasında veya kitapçığında yazan, varsayılan bir şifre ile gelir. Ancak varsayılan WiFi adını ve şifresini değiştirebilirsiniz. WiFi şifresini kimsenin tahmin edemeyeceği bir şifreyle değiştirmeniz şart; böylece internet bağlantınızın izinsiz kullanılmasının önüne geçebilirsiniz.

Modem Arayüzüne Girme

Şimdi az önce bulduğunuz IP adresini web tarayıcınızın adres çubuğuna yazıp Enter'a basın. Router'ınızın kullanıcı adını ve parolasını girerek oturum açmanız gerekecek. Daha önce bu bilgilerde herhangi bir değişiklik söz konusu değil ise, genellikle "admin" kullanıcı adı ve yine "admin" parolasıyla giriş yapabilirsiniz. Parola kullanılamıyorsa, modeminizin arka yüzüne bakın veya modeminizin modelini yazarak parolayı internette araştırın.

Varsayılan parola ile giriş yapamıyorsanız, router'ınızı fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekecektir.

WiFi Şifresi Değiştirme

Windows 7, 8, 8.1 ve 10'da Komut Satırı'nı açın ve ipconfig yazıp Enter'a basın. Router'ınızın IP'sini şu an bağlı olduğunuz ağın altında, "Varsayılan ağ geçidi"nin karşısında göreceksiniz. Burada 192.168.1.1 gibi bir adres göreceksiniz, bu adresi panoya kopyalayın veya bir kenara not alın.

WiFi ağınızın şifresi router'ınız tarafından kontrol edilir. Bu yüzden ayarı router'ınıza bağlanarak değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle router'ınızın yerel IP adresini öğrenmelisiniz.

Airties Modemlerde WiFi Şifresi Değiştirme Yöntemleri

Airties marka router'larda WiFi şifresini değiştirmek için önce router'ın kullanıcı arayüzüne oturum açılması gerekiyor. (önceki adımda belirttiğimiz gibi). Airties router'ların IP adresi olarak 192.168.2.1'i kullandığını belirtmemiz gerekir.

Oturum açtıktan sonra "Kablosuz" ana menüsünün altından "Kablosuz Ağ Ayarları" üzerine tıklayın. Açılan ekranda "Kablosuz Ağ Adı (SSID)" bölümüne yeni bir kablosuz ağ adı yazarak, WiFi ağınızın adını değiştirebilirsiniz.

 





PAYLAŞ