Modem Router nedir? Modem Router Ne işe yarar? - Haberler - indir.com

Modem Router nedir? Modem Router Ne işe yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada Router ve Türkçe adı ile yönlendirici olan Router nedir ve ne işe yarar sizlere bu içeriğimizde bunu anlatmaya çalışacağız. Modem Router, farklı olmayan ağ iletişimini iki bilgisayar arasındaki verilerin iletimini sağlayan bir ağ donanımıdır. Diğer yandan IP paketlerini bir network üzerinden bir başka network’a aktaran aygıtlara router adı veriliyor. Router cihazları network içerisindeki adreslerin anahtarlama işlemlerinde büyük bir rol oynar ve bu anahtarlama aşaması mantı çerçevesindeki adreslere göre gerçekleştirilir.

Routerlar baktığımız zaman RAM, ROM, CPU ve Motherboard bileşenlerinden oluşur. Yönlendirme amaçlı OSI üçüncü yedi katman modeli olan ağ katmanı kullanılır. Genel olarak bu iş için üretilen bu ondnaımlar birden fazla arayüze ve bilgisayarlarda yer alan desteği ile yöneltici bir şekilde çalışabilir. Daha öncesinde kablo girişi bulunan cihazlara kablo ile internet bağlantısı sağlanıyordu. Ancak artık kablosuz ürünlerin artması ile beraber kablosuz bağlantı desteğini de routerlarda görüyoruz. Bu noktada Router, birden fazla bilgisayarı aynı ağa bağlamaya yarayan bir kutudur diyebiliriz.

Apple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldıApple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldı

Router Modemler

Kablosuz routerlar üzerinde genel olarak iki anten yer alır ve bu sayede geniş bir kapsama alanına sahiptirler. Bu kablosuz bağlantılara ise dizüstü bilgisayar modelleri, akıllı telefonlar, konsollar ve tabletler bağlanabilir. Router’ın internet bağlantısı sunabilmesi için bir modeme bağlı olması gerekiyor. Bunun için ise Router üzerinde modem bağlantısı gerçekleştirebilmek için bir Ethernet yuvası bulunur. Router ağa bağlı her bilgisayara bir IP numarası atar ve bu numara yerel ağ için geçerli olur. O ağa bağlı olan tüm bilgisayar modem üzerindenki IP numarasından faydalanırlar.

Tek bir modem ağını birçok bilgisayara bağlamak için yapılabilecek yöntemlerden birisinin Router sistemi olduğunu belirtelim. Teknolojinin gelişmesiyle beraber ilerleyen dönemlerde daha farklı cihazlar görebiliriz.

 


TP-Link, Wi-Fi 6 destekleyen yeni modem serisini duyurduTP-Link, Wi-Fi 6 destekleyen yeni modem serisini duyurdu

PAYLAŞ