Mobil veri kullanımını azaltabileceğiniz ip uçları - Haberler - indir.com

Mobil veri kullanımını azaltabileceğiniz ip uçları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-13 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet paketiniz ay boyunca yetersiz geliyor ve anlık olarak bitiyor mu? Gün içerisinde mobil veriyi fazla kullanmasanız bile ay sonunu getiremiyor ve ek paketlerle mi uğraşıyorsunuz? Konu hakkında daha detaylı veri elde etmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Mobil veri kullanımını azaltmanın yolları

Mobil verinizi manuel olarak kapatın

Akıllı cep telefonunuzda veya tabletinizde mobil veri sınırı aşmak zorunda kaldınız mı? Zaman zaman her şey yolunda gözüküyor olsa da fatura gelene kadar veri limitini aştığınızı fark etmeyebilirsiniz. Maalesef ki, mobil veride sınırsız kullanım yoktur. Mobil veri aşıldığı anda, tüm ekstra veriler için ücretlendirilme ile karşı karşıya geleceksiniz.

Veri sıkıştırma uygulamalarını kullanın

Bazı uygulamalar, veri kullanımınızı azaltmak için sıkıştırma teknolojisini kullanır. Etkisinin farkında olmadan bazılarını zaten kullanıyor olabilirsiniz.

Google Chrome

Google hakkında ne düşündüğünüzden bağımsız olarak, Chrome’un yerleşik bir veri kaydetme aracı vardır. Ayarlar> Veri Tasarrufu> Veri Tasarrufu kullan’a dokunarak etkinleştirin.

Opera Mini

Düşük veri kullanımı üzerinde kurulan Opera Mini’de veri kaydetme, uygulamanın ana menüsü aracılığıyla varsayılan olarak etkinleştirilir. Chrome’dan farklı olarak, web sayfası görüntülerinin kalitesini ayarlamak gibi çeşitli veri kaydetme özelliklerini ayarlayabilirsiniz.

Mobil internet kullanımını azaltın: Wi-Fi kullanmaya çalışın

mobil veri ücretlerinden tasarruf etmek adına yapmanızı gereken işlemler vardır. Üstelik tasarrufu herkes ister. Bilindiği üzere akıllı telefonlar internete bağlanmanın iki yolunu sunar. Bunlar; mobil veri ve Wi-Fi. Bunlar arasında genellikle Wi-Fi’yi sık kullanılıyor. Sonuçta ücretsiz Wi-Fi hemen hemen her yerde, şehir merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde, ulaşım merkezlerinde ve kampüslerde mevcuttur. Ver kullanımını kontrol altında tutmak için internet olan g-her yerde bağlanmayı tercih edebilirsiniz. Tüm Wi-Fi ağları güvenli değildir ancak akıllı cihazınızı bir mobil VPN aboneliği ile koruyabilirsiniz.

Uygulamaların otomatik olarak eşitlenmesini durdurun

Akıllı cep telefonunuzu kullanma sırasında arka planda birçok uygulama etkin olarak çalışır. Örneğin telefonunuz; Google Play ve Apple’ın App Store güncellemelerini kontrol eder ve e-posta uygulamanız yeni mailleri size bildirir. Son olarak sosyal medya uygulamaları da güncellemeleri telefonunuza göndermektedir. Arka planda çalışan tüm uygulamalar veri kullanımını etkiler. 

Android cihazlarınızda uygulama senkronizasyonu nasıl devre dışı bırakılır?

Senkronize olan bazı uygulamaları ayarlar> uygulamalar ve bildirimler’den devre dışı bırakabilirsiniz. Burada, kişileriniz gibi çeşitli verileri senkronize eden uygulamalar bulacaksınız. Her birine dokunun ve veri kullanımını kontrol edin eğer çok fazla ise veri kullanımı’na dokunun, ardından arka plan verilerini devre dışı bırakın.

iOS cihazlarınızda uygulama senkronizasyonu nasıl devre dışı bırakılır?

iOS akıllı cep telefonunuzda, yerel uygulamaların senkronizasyonunu Ayarlar> [Adınız]> iCloud aracılığıyla devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak ise yapmanız gereken tek şey, eşitlemeniz gerekmeyen her uygulamaya dokunmaktır. Genelde çok fazla senkronizasyon gerektiren uygulamalar, verilerin kendi kişisel ayarlarında nasıl senkronize edileceğini yönetmenize izin verir.

Bulut tabanlı uygulamalarınızın yalnızca Wi-Fi senkronizasyonunu kullanmasını sağlayın

Akıllı cep telefonunuzla bir bulut tabanlı sistem bulunuyorsa senkronizasyonunun ayarlanmış olması her zaman iyi bir seçenek olacaktır. Belki de fotoğrafları otomatik olarak yüklemeniz veya Google Drive’daki belgelere erişmeniz gerekmektedir. Burada durum her ne olursa olsun bulut tabanlı uygulamaların mobil verilerinizi kullanmadığından emin olmalısınız. Bunun yerine, bu uygulamaları yalnızca Wi-Fi kullanacak şekilde yapılandırarak tasarruf etmek mümkündür. 

Mobil internet ayarlarınızı 3G’ye düşürün

Son zamanların ileri teknoloji mobil cihazlarının birçoğu 4G ve 5G verilerini desteklemektedir. Fakat daha yüksek hızlar, mobil verinizin daha çabuk bitmesi anlamına gelir. Mobil veri kullanımını azaltmanın bir başka yolu da internet hızınızı 3G’ye düşürmektir.

Android cihazınız için;

Açık Ayarlar> Ağ ve İnternet.

Mobil ağ> Gelişmiş’e dokunun.

Tercih edilen ağ türü’ne dokunun.

Tercihinizi seçin — yalnızca 3G kullanın.

iOS cihazınız için;

Ayarlar> Mobil Veri> Mobil Veri Seçenekler.

Ses ve Veri’ye dokunun.

3G veya LTE Kapalı’yı seçin.

Veri kullanımını azaltın: HD video akışı yapmayın

Yüksek tanımlı (HD) video akışı, mobil veriyi tüketen esas sebeplerdendir. Yalnızca bir saatlik HD akışı (diyelim ki yarım film) 2 GB mobil veri tüketebilir. Bazı temel planlar yalnızca bir aylık kullanım için 5 GB sunar. Videonun görüntü kalitesini değiştirerek veri tüketiminden tasarruf edebilirsiniz. 





PAYLAŞ