Mobil uygulamalar kullanıcıların konum bilgilerini başkalarına satıyor - Haberler - indir.com

Mobil uygulamalar kullanıcıların konum bilgilerini başkalarına satıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 13:25:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Amerikan New York Times Gazetisi'nin yayınladığı bir haber ile binden fazla popüler mobil uygulamanın, kullanıcıların konum bilgilerini toplayarak izin almadan başka firmalar ile paylaştığını gün yüzüne çıkardı. 

New York Times Gazetesi "Uygulamalarınız dün gece nerede olduğunuzu biliyor ve bunu da sır olarak saklamıyor" başlığı altında mobil uygulamaların insanların hareketlerini toplayarak, izin almadan başka firmalar ile paylaştığı gün yüzüne çıktı. New York Times Gazetesi haberde şu ifadelere her verdi;  "Mobil konum endüstrisi, uygulamaları kişiselleştirmek ve yakınlardaki iş yerlerinin reklamlarını göndermek amacıyla başladı ancak bu bir veri toplama ve analiz makinesine dönüştü."

Netflix'e uygun fiyatlı mobil paket geliyor!Netflix'e uygun fiyatlı mobil paket geliyor!

Uygulamalar bu bilgileri birçok alanda kullanıyor

New york Times'ın yaptığı araştırmaya göre en az 75 firma, yerel haberler, hava durumu veya benzeri bilgileri almak için konum servislerini etkinleştiren kullanıcıların uygulamaları yoluyla kullanıcıların özel bilgilerini topluyor. Firmalar ise topladıkları bu bilgileri ya reklamcılara, ya perakendecilere ya da müşterilerinin davranışlarını öğrenmek isteyen serbest yatırım fonlarına satıyor veya kendisi dilediği gibi kullanıyor. 

Hem Android hem de iOS uygulamalarda bu durum gözlemlendi

Haberde yer verilen MightySignal isimli mobil analiz firmasının 2018 yılı verilerine göre, binden fazla popüler cep telefonu uygulamasının bu tür veri satan firmalar için konum paylaşma kodu bile mevcut. Söz konusu olan bu uygulamaların bin 200 kadarının Google'ın Android işletim sistemi uygulamalarda, 200 kadarının ise Apple iOS işletim sistemindeki uygulamalarda olduğu keşfedildi. Konum merkezli mobil reklamcılık piyasasında lider konumunda olan Facebook ve Google verilerini satmadığını, kendi hizmetleri amacı ile kullandıklarını şeklinde ifade edilen haberde, rekabet halinde olan daha küçük firmaların finans kurumlarına verilerin ve analizlerin satıldığı ortaya çıkartıldı. İndir.com okurları olarak sizlerinde bu anlamda dikkatli olmasını önemle tavsiye ediyoruz. 

 


Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!Honda'nın minik, elektrikli otomobili gözüktü!
Yeni nesil Yeni nesil "mobil oyunlar" geliyor
2018'in en iyi mobil oyun ve uygulamaları belli oldu2018'in en iyi mobil oyun ve uygulamaları belli oldu

PAYLAŞ