Mobil Uygulama Geliştirmek İsteyenlere Tavsiyeler - Haberler - indir.com

Mobil Uygulama Geliştirmek İsteyenlere Tavsiyeler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Günümüzde şirketler tarafından yoğun talep gören mobil uygulamalar, geliştiricilerin yaptıkları bazı hatalar nedeniyle müşteri kaybına ve maddi zararlara yol açabiliyor. Bu kayıpların önüne geçmek için mutlaka haberimizdeki tavsiyeleri okumanızı öneririz.

Özellikle şirket sahiplerinin işlerini büyütmek adına geliştirmek istedikleri uygulama için işe alım aşamasında dikkat edilmesi gereken aşağıdaki maddeler, ortaya çıkarılan uygulamanın tanıtılması, kullanıcılara ulaştırılması ve yapılan yatırımların geri dönüşü konularında hem size hem de işinize artı değer kazandıracaktır.

Uygulamanın Amacını Belirlemek

Herhangi bir mobil uygulamayı geliştirmeye başlamadan daha planlama aşamasındayken bu uygulamanın neye, kime hizmet edeceğinin belirlenmesi ve işiniz için ne gibi artılar kazandıracağını belirlemeniz gerekiyor.

Hangi mobil cihazların kullanıldığı bilmelisiniz

Geliştirilecek olan uygulamayı kullanacak kişilerin sahip oldukları cihazları bilmelisiniz. Müşterileriniz ya da uygulamaya gereksinim duyacak olan kullanıcıların geneli iOS cihaz sahibiyse, Android uygulaması geliştirmeniz halinde bu uygulama kullanılmayacak ve uygulama için yaptığınız yatırımlar maddi kayba neden olacaktır.

Uygulama için yapacağınız yatırım miktarını belirleyin

Amaca yönelik olarak hazırlatmak istediğiniz uygulama için geliştiricinin sizden ne kadar para talep edeceğini mutlaka öğrenmeniz gerekir. Uygulamanın pazarlanması, geliştirmesi, tasarımı ve güncellenmesi gibi maliyetleri de çok iyi hesaplamanız, geliştirme sürecinde olası maddi yatırım aksaklıklarının önüne geçecektir.

Uygulamanın özelliklerini tek seferde eklemeyin

Uygulama içerisinde sunacağınız özelliklerin tümünü tek bir seferde eklememeniz, kullanıcıların uygulamaya olan sadakatinin devamlılığını sağlayacaktır. Eğer tüm özellikleri tek bir seferde kullanıcıya sunarsanız belli bir zaman sonunda uygulamadan farklı işlevler bekleyen kullanıcılar uygulamanızı kullanmayı bırakacaklardır.

Uygulama maliyetinden tasarruf edeceğim derken zarar etmekten kaçının

Uygulama maliyetini düşürmek için acemi uygulama geliştiricilerini tercih etmek ya da uygulama işlevi ve tasarımından tasarruf etmeye çalışmayın. Bu gibi durumlarda ortaya basit ve kalitesiz uygulama çıkacaktır. Yapmış olduğunuz kısıtlama ile uygulama size 1 kazandıracaksa, yaptığınız tasarrufların 10 katını uygulamayı pazarlamak için kullanacak ve daha fazla zarar edeceksiniz. Bu yüzden uygulamanızın maliyet kısıtlaması olmaksızın geliştirilmesini ve sonucunda da kendisini satmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulamanızı mutlaka sosyal medyaya entegre edin

Tüm dünya kullanıcılarının farkında oldukları sosyal medya gücü mobil uygulamalar içinde önemli bir güç haline geldi. Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest gibi sosyal medya platformlarını uygulamanıza entegre ederek hem pazarlama maliyetinizi düşürebilirsiniz hem de uygulamanızı daha fazla kişinin kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulamayı kullanıcıya sunmadan önce mutlaka test edin

Hazırlanan uygulamadaki işlevlerin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını, asıl görevini yerine getirip getirmediğini uygulama mağazalarında yayınlamadan önce mutlaka test edin. Uygulamada meydana gelebilecek aksaklıklar ve hatalar, kullanıcıların uygulamanız ile ilgili deneyimlerini kötü yönde etkileyecek ve onları uygulamanızdan uzaklaştıracaktır.

Uygulamanın kolay kullanılabilir olmasına dikkat edin

Karmaşık olarak geliştirilen ve cihaz sahiplerinin kullanmakta zorlandıkları uygulamaların bir süre sonra adının bile unutulduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle uygulamanızın basit bir arayüze ve kolay kullanılabilir olmasına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sayede uygulamanızı hem daha fazla kullanıcıya sunabilir hem de popüler bir yere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece tek bir yazılımcı ile çalışmaya özen gösterin

Uygulamayı geliştirmesi için en iyi yazılımcıyla çalışmaya ya da anlaştığınız yazılımcıyla yolun sonuna kadar devam etmeye özen gösterin. Geliştirme sürecinde ne kadar çok yazılımcı değiştirirseniz uygulamanızın yayınlanmasıyla güncellemesi gecikecek ve buna paralel olarak uygulama maliyetleriniz artış gösterecektir.

Pazarlamayı ihmal etmeyin

Ticaret hayatınızın ana bileşenlerinden birisi olan Pazarlama mobil uygulamalar içinde en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Uygulamanızı daha fazla kullanıcıya sunmak için yapacağınız pazarlama yatırımları, uygulamanızdan daha fazla kişinin haberdar olmasını sağlayacağı gibi yatırımlarınızın da hızlı bir şekilde geri dönmesinin önünü açacaktır. Eğer pazarlama bileşenini göz ardı ederseniz uygulamanızdan kimse haberdar olmayacak ve yaptığınız yatırımlarda boşa gidecektir.





PAYLAŞ