Mobil oyunlar para aklamada kullanılıyor - Haberler - indir.com

Mobil oyunlar para aklamada kullanılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 18:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Teknolojinin gelişmesi, beraberinde her zaman olumlu şeyleri getirmeyebiliyor. Son zamanlarda oldukça ilerleyen teknoloji, insanların kandırılmasına da yol açabiliyor. Dolandırıcılar artık teknoloji sayesinde hedeflerini daha kolay ele geçirebiliyorlar. Bugüne kadar internet üzerinden birçok kez dolandırıcılık olaylarına şahit olundu. Bunun için dolandıran kişiler her defasında farklı farklı yöntemlere başvurabiliyorlar.

Bu yöntemlerin arasına şimdi bir yenisi daha eklendi. Muhtemelen bu yöntem kimsenin kolay kolay tahmin edemeyeceği bir yöntem. Dolandırıcılar artık, para aklamak için mobil oyunlardan faydalanmaya başladılar. Bir siber güvenlik şirketi tarafından yayınlanan raporda, dolandırıcıların yeni hedef olarak kendilerine mobil oyunları seçtikleri ve bunun için geliştirilen yöntemin arka yüzünün de oldukça farklı olduğu söylendi.

Kredi kartı dolandırıcıları, mobil oyunlar ile para aklıyor

Almanya merkezli siber güvenlik şirketi Kromtech, bir süre önce bir rapor yayınlayarak, dolandırıcıların yeni yöntemini ortaya koydu. Dolandırıcılar,  artık kredi kartlarından elde ettikleri paraları, mobil oyunlar aracılığıyla aklıyorlar. Detaylı bir şekilde oluşturulan rapora göre, dolandırıcılar 20 binden fazla kredi kartı dolandırıcılığını, Clash of Clans, Clash Royale ve Marvel Contest of Champions mobil oyunları üzerinden aklamayı başarmışlar. Dolandırıcılar, insanlardan çaldıkları ile bu tarz oyunlara içerik basıyorlar ve çaldıkları parayı bu şekilde aklıyorlar. Daha sonra oyun hesaplarını G2G ve iGameSupply üzerinden satışa çıkarıyorlar. Kromtech'in yetkili isimlerinden biri olan Bob Diachenko, araştırma sonucunda ulaştıkları bu bilgiler karşısında şaşırdıklarını dile getirdi. Bu konudaki araştırmalarını sürdüreceklerini söyleyen Diachenko, işin içerisinde ciddi rakamların döndüğünün altını çizdi.





PAYLAŞ