Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler? - Haberler - indir.com

Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 14:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Yıla damga vuran Battle Royale oyunları bildiğiniz üzere mobil sektörde de hakimiyeti ele aldı. Özellikle PUBG ve Fortnite oyunları arasındaki rekabet her geçen dakika kızışıyor. Sürekli oyuncu kazanmak için güncellemeler, yenilikler ve pazarlama teknikleri kullanıyorlar. Bu sayede oyun sektöründe en çok oynanan oyun unvanını kazanmaya çalışıyorlar. Şu anda bile birçok kişi PUBG veya Fortnite'ı mobil tarafta ya da bilgisayarda oynuyordur. Şu anda bilgisayar tarafında Fortnite biraz daha ağır basıyor. Peki  Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?

PUBG ve Fortnite yasaklandı!

PUBG İçin Müjde, Oyundaki Tüm Hatalar GideriliyorPUBG İçin Müjde, Oyundaki Tüm Hatalar Gideriliyor

Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?

Yılın en popüler iki oyunu olan PUBG ve Fortnite, en çok konuşulan yapımları hala rekabet içerisinde bulunuyor. Mobil oyun tarafında da baskınlığını sürdüren ikili, mobil pazarlama taraflarında da isimlerinden sıkça bahsediliyor. Örnek vermek gerekirse; Samsung, yeni Galaxy modeli için Fortnite oyunun da içerisinde bulunduğu bir pazarlama stratejisi geliştirmişti. Bu sayede Fortnite oyuncularının da dikkatini çekiyordu. Bu ikili rekabetinde hangi oyunun daha popüler olduğunu söylemek aslında zor. Çünkü bu iki oyunda 30 milyon günlük aktif kullanıcıya kadar ulaşabiliyor. 26 Kasım tarihinde 200 milyon oyuncuya ulaştığını belirten Fortnite'ı, PUBG yakalamış durumda.

PUBG'nin Google Play üzerinde yılın oyunu seçildiğini de belirtelim. Ancak bu teknik olarak popüler sorusuna bir cevap değil. Çünkü Epic Games ilk başta Fortnite'ı Play Store tarafında değil kendi sitesi aracılığı ile indirilebilmesi için Google'ın Play Store mağazasında yayınlamadı. Belkide yayınlansa yılın en iyi oyunu Fortnite seçilebilirdi. O kısmı tam olarak tahmin etmek zor. Fakat popüler konusuna nokta koyacak istatistik Çin tarafından geliyor. PUBG'nin 200 milyon oyuncusuna Çin'in dahil edilmediği düşünülüyor. Tüm bunlar toplanırsa mobil oyun sektöründe PUBG, Fortnite'dan daha popüler bir halde gözüküyor. Her iki oyunda büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Fakat PS ve Xbox tarafında Fortnite liderliğini sürdürüyor diyebiliriz. Çünkü bu iki platforma da PUBG çok daha geç bir şekilde gelmişti. Fortnite ise çapraz bağlantı sayesinde her platformdaki kişiler birbirleri ile özgürce oynayabiliyor.


İlgili uygulamalar
Fenerbahçe Espor, PUBG'ye katıldı!Fenerbahçe Espor, PUBG'ye katıldı!
PUBG içerisine Venedik haritası gelebilir!PUBG içerisine Venedik haritası gelebilir!
PUBG, PMSC Global Finalleri'nde başarıya imza attıPUBG, PMSC Global Finalleri'nde başarıya imza attı

PAYLAŞ