Mobil oyun harcamaları 1,7 milyar doları geçti! - Haberler - indir.com

Mobil oyun harcamaları 1,7 milyar doları geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Açıklanan verilere göre bu senenin 3. çeyreğinde mobil oyun harcamaları rekor seviyeye ulaştı. Peki, mobil oyunlara ne kadar para harcandı? 

App Annie tarafından hazırlanan bir rapora göre mobil oyun harcamaları bu sene inanılmaz bir seviyeye ulaşmış durumda. 2021 senesinin üçüncü çeyreğinde dünya genelinde mobil oyunlara yapılan harcamaların miktarı 1,7 milyar dolar seviyesine çıktı.

Apple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkilediApple'ın şeffaflık özelliği mobil oyun sektörünü etkiledi

Mobil oyun harcamaları 3. çeyrekte 1,7 milyar doları aştı

Ünlü uygulama analiz şirketlerinden biri olan App Annie, 2021 senesinin üçüncü çeyreğinde monil oyunların elde ettiği gelirle alakalı bir rapor yayımladı. App Annie’nin raporuna göre üçüncü çeyrekte kullanıcıların mobil oyunlara yapmış olduğu harcamalar rekor seviyelere çıktı.

Hatırlarsanız 2019 senesinin üçüncü çeyreğinde mobil oyun gelirleri yaklaşık 1,2 milyar dolar civarındaydı. Bu miktar, 2020 senesinin aynı döneminde 1,5 milyar doları geçmişti. Bu senenin üçüncü çeyrek raporuna göre ise dünya genelinde mobil oyun pazarı büyük bir büyüme kat etti. Açıklanan verilere göre akıllı telefon kullanıcıların mobil oyunlara yaptıkları harcamalarda yüzde 35 oranında artış yaşandı ve harcamalar 1,7 milyar doları geçti.

Geçtiğimiz sene mobil oyun pazarındaki ani büyümenin en temel nedeni koronavirüs salgını olarak nitelendirilmişti. Dünya genelinde insanların evlerine kapanması hem oyun oynama süresinin artmasını, hem de dijital platformlarda geçirilen zamanlarda artış yaşanmasını sağlamıştı. Ancak bu sürelerin 2021 yılı ortaları itibariyle azalması bekleniyordu ki mobil oyun pazarı için pek de beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

2021 yılı üçüncü çeyrekte en çok indirilen mobil oyunlar

  1. My Talking Angela 2
  2. Count Masters
  3. Garena Free Fire
  4. Bridge Race
  5. PUBG Mobile
  6. Subway Surfers
  7. Fidget Toys Trading 3D
  8. Hair Challenge
  9. Roblox
  10. Candy Crush Saga

Bu senenin üçüncü çeyrek raporlarına göre dünya genelinde en fazla indirilen mobil oyun My Talking Angela 2 olarak karşımıza çıkıyor. Listenin ikinci sırasında ise Count Masters isimli bir oyun yer alıyor. Üçüncü sıradaysa Battle Royale türünün başarılı örneklerinden biri olan Garena Free Fire oyunu karşımıza çıkıyor

İnternet olmadan oynayabileceğiniz mobil oyunlar

2021 yılı üçüncü çeyrekte en fazla gelir elde eden mobil oyunlar

  1. Roblox
  2. Genshin Impact
  3. Pokemon Go
  4. Candy Crush Saga
  5. Uma Musume Pretty Derby
  6. Coin Master
  7. Honor of Kings
  8. PUBG Mobile
  9. Fate/Grand Order
  10. Game for Peace

2021 senesinin üçüncü çeyreğinde en fazla gelir elde eden yapım Roblox oldu. Çevrim içi oyun platformu Roblox, bir süredir oyun platformlarında da oldukça popüler durumda. Listenin ikinci sırasında  Genshin Impact yer alırken üçüncü sırada ise Pokemon Go karşımıza çıkıyor.

Dördüncü sırada ise yıllara meydan okuyan bulmaca türündeki Candy Crush Saga yer alıyor. Paylaşılan listenin beşinci sırasında Uma Musume Pretty Derby yer alırken, altıncı sırada Coin Master yer alıyor. Mobil oyun pazarına artarak devam eden bu ilginin dördüncü çeyrekte de benzer bir ivmeyle gitmesi oldukça muhtemel görünüyor.



PAYLAŞ