Mobil Office uygulamalarına karanlık mod desteği geliyor - Haberler - indir.com

Mobil Office uygulamalarına karanlık mod desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 17:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yine bir karanlık mod özelliği ile karşı karşıyayız. Teknoloji dünyasının lideri Microsoft, mobil cihazlarda kullanılan Office programları için karanlık mod desteğini getireceğinin açıkladı. Şöyle ki karanlık mod desteği bugün itibariyle Outlook uygulamasında yerini alacak fakat diğer uygulamalar için bu detsek bir kaç ay sonrasında gelecek. Yavaş yavaş sunulan bu karanlık mod özelliği bir kaç ay sonrasında tüm Office programlarında yerini alacak. Bu sayede Office programları gece kullanım esnasında daha rahat ve sağlıklı olacak. 

Akıllı cep telefonları ya da akıllı cihazlar son bir kaç yıldır karanlık mod özelliği ile gündem de adından söz ettirmeyi başarıyor. Birçok faydasının yanı sıra aynı zamanda batarya dostu olduğu düşünülen bu özellik, son zamanlarda özellikle akıllı cep telefonu üreticilerinin yakın takibi içerisinde. Üretici şirketler karanlık mod özelliği akıllı cihazlarında kullanmaya yönelik çalışmalar yürütmekten geri kalmıyor. Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonu üreticisi olan şirketler, kendi cihazlarının arayüzünde karanlık mod özelliğini devreye sokarak buna benzer şekilde Apple şirketi de iOS 13 ile beraber karanlık mod özelliğini kullanıcılarının hizmetine sundu. 

WhatsApp İçin Karanlık Mod KaldırıldıWhatsApp İçin Karanlık Mod Kaldırıldı

Office programlarına karanlık mod geliyor

Karanlık mod özelliği akıllı cihazlar ile dikkatleri üzerine topluyor olsa da sadece akıllı cihazlarda kullanılan bir özellik değildir. Akıllı cep telefonların yanı sıra aynı zamanda birçok uygulama geliştiricisi de uygulamalarına karanlık mod özelliğini eklemek için sıkı çalışmalar içerisinde. Söz konusu bu şirketler arasında teknoloji lideri Microsoft'da eklendi. Yazılım devi Microsoft, hem web platformlarından hem de mobil platformlarda Office uygulamalarına karanlık mod özelliğini getirmek üzere çalışmalara başladı. Konu ile ilgili Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre, karanlık mod özelliği, önümüzdeki aylar içerisinde hem Android hem de iOS platformlarında kullanılan uygulamalar içerisinde kullanılmaya hazır olacak. 

Yapılan açıklamaya göre, gelecek günlerde kullanıcıların sıklıkla kullandıkları Word, Powerpoint, Excel ve Outlook gibi uygulamaların hepsi, karanlık mod özelliği ile daha da fonksiyonel bir hal alacak. Outlook programı için gelen karanlık mod desteği, kullanıcılar tarafından manüel olarak karanlık moda geçiş yapabilecekleri toggşe'la beraber gelecek. Fakat, Outlook uygulamasına gelen karanlık mod desteğinin özellikleri bununla sınırlı kalmayacak. Şöyle ki uygulama akıllı ceo telefonun tasarım stillerine göre otomatik olarak karanlık mod özelliğine geçiş yapacağı gibi aynı zamanda Android işletim sisteminde akıllı cep telefonun güç tasarruf modunda da alınması durumunda otomatik olarak etkin hale getirilebilecek. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Microsoft Office Tasarım Başkanı Jon Friedman, Office uygulamaları için karanlık mod özelliğinin kolay bir şekilde dizayn edilemeyeceğini çünkü Microsoft, kullanıcıların tamamen siyah bir tasarım istemediklerini de açıkladılar. Kullanılan bazı karanlık mod desteğinin fazlası ile neon bazılarınınsa oldukça parlak olduğunu dile getiren Friedman, Microsoft tarafındna üretilen ürünlerin sahip olacağı karanlık mod desteği ise kullanıcıların her ortamda kullanabilecekleri tarzda olacağını açıkladı. Diğer Office uygulamaları karanlık mod için biraz daha bekleyecek gibi gözüküyor. 

 


Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?
Popüler olan Popüler olan "Karanlık Mod" Chrome'da nasıl aktif hale getirilir?
Outlook, karanlık mod için çalışmalara başladıOutlook, karanlık mod için çalışmalara başladı

PAYLAŞ