Mobil internetinizi  en çok tüketen uygulamalar - Haberler - indir.com

Mobil internetinizi en çok tüketen uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-28 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Akıllı telefonların çıktığı günden beri hayatımıza yüzlerce uygulama girdi. Bazı uygulamalar, akıllı telefonların olmazsa olmazları olarak karşımıza çıkıyor. neredeyse her akıllı telefon kullanıcısının cihazında yer alan bu uygulamalar, bazen pillerinizin ve mobil internetinizin erken bitmesine yol açabiliyor. Bunun nedeni ise siz uygulamadan çıksanız bile, uygulamanın arka planda çalışmaya devam ediyor olması. Bu uygulamalardan bazılarına bakmak gerekirse;

Facebook

Birçok akıllı telefon kullanıcısının cihazında yüklü olan uygulamalardan bir tanesi Facebook. Veri kullanımı konusunda mobil internetinizi hızlı bitiren uygulamalardan olan Facebook bu anlamda size bir imkan tanıyor. Haber akışındaki videoların otomatik olarak başlatılmasının, otomatik oynatmayı kapatarak önüne geçebilirsiniz. Aynı şekilde pil düzeyiniz düşükken de otomatik oynatma kapanıyor. Bu işlem için Ayarlar ve Gizlilik - Ayarlar - Otomatik Oynatma adımlarını takip etmeniz yeterli. Aynı şekilde Ayalar ' Gizlilik kısmından, Veri tasarrufunu açabilirsiniz.

Android için Facebook indir

iOS için Facebook indir

Instagram

Instagram'ın bilindiği üzere güncel olarak 1 milyar kullanıcısı bulunuyor. Popüler sosyal medya uygulamasının, cihazınızın pilini ve internetini hızlı bir şekilde tüketmemesi için, Ayarlar - Hesap - Mobil Veri Kullanımı adımlarını izleyerek, daha az veri kullan seçeneğini seçebilirsiniz.

Android için Instagram indir

iOS için Instagram indir

Youtube

Birçok Android telefonda yüklü olarak kullanıcılara sunulan Youtube uygulaması, bilindiği üzere zaten bir video uygulaması. İzlediğiniz videoların kalitesi ne kadar yüksek olursa, veri kullanımı o kadar artıyor. Bu nedenle ilk olarak kaliteyi düşürerek işe başlayabilirsiniz. Bunun dışında Youtube size, Ayarlar - Arka planda Oynatma kısmından uygulamanın arka planda çalışmasına engel olabilirsiniz.

Android için YouTube indir

iOS için YouTube indir

Spotify

Günümüzün en çok tercih edilen müzik uygulamalarından biri olan Spotify, mobil verinizi tüketen uygulamalardan birisi. Fakat bunun için size bazı ayarlar sunarak, mobil veri kullanımını kısıtlamanıza yardımcı oluyor. Bunun için, Ayarlar - Müzik Kalitesi ' Düşük ya da Normal seçeneklerinden birini seçerseniz, mobil veri kullanımınızı azaltabilirsiniz.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Gmail

Gmail'in pil ömrünüze pek bir zararı olmasa da mobil veri açısından değerlendirdiğinizde, mobil veri kullanımı konusunda uygulamanın önüne geçebilirsiniz. Eğer sık sık mail alıyor ve yolluyorsanız, buna ihtiyacınız olacaktır. Yapmanız gereken şey ise, Veri Kullanımı ' Gmail'i senkronize et seçeneklerini seçmek.senkronizasyon, Gmail'i açmadığınız sürece uygulamanın mobil verinizi kullanmasına engel olacak.

Android için Gmail indir

iOS için Gmail indir

 





PAYLAŞ