MIUI 12.5 duyuruldu - Haberler - indir.com

MIUI 12.5 duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi bugün içerisinde düzenlenen etkinlik ile beraber amiral gemisi Mi 11 ile beraber MIUI 12.5 sürümünün duyurusu gerçekleşti. Bu yeni arayüzün beraberinde getirmiş olduğu tüm yenilikler hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Çin merkezli dev şirket Xiaomi'nin bugün yeni amiral gemisi nitelikli telefonu Mi 11'i tanıtmak için düzenlediği lansman etkinliğinde MIUI 12.5'in duyurusu yapıldı. Yeni sürüm ile beraber temel değişiklikler araısnda daha kullanışlı bir arayüz, önceden yüklenmiş olan uygulamaların her birini kaldırma özelliği ve kişisel bilgisayarlar ile beraber gelişmiş senkronizasyon özelliği bulunuyor. Çinli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, bugün düzenlemiş olduğu amiral gemisi MIUI 11 ile beraber MIUI 12.5 sürümünün de duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni arayüz ile beraber birbirinden farklı özellikler sunuldu. 

Xiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 12.5 yoldaXiaomi'nin yeni arayüz güncellemesi MIUI 12.5 yolda

Yeni arayüzde tasarım ile ilgili detaylar yeniden düzenlendi. Sistem genelinde ise çeşitli simgeler, animasyonlar ve menüler üzerinde birçok küçük dokunuşlar vardır. Xiaomi sunum esnasında arayüzün akıcılığını iOS ile kıyasladı. MIUI 12.5 önceki versiyonlara göre daha önemli yeniliklerden biri olan çok çekirdekli paralel hesaplama desteği olarak dikkat çekiyor. Bundan önce ise, sistemle ilgili olarak tüm işler bir işlemci çekirdeğine yükleniyordu. Şimdi ise birkaç çekirdek arasında dağılım söz konusu olacak. 

Bellek kullanımı ve güç tüketimi aza indirildi

Xiaomi tarafından hazırlanan optimizasyonlar MIUI 12.5'i daha hızlı ve daha akıcı bir hale getirdi. Sistem kullanıcı arayüzünün yeniden yazılması sayesinde bellek kullanımını %20 oranında, arka plan bellek kullanımını %35 ve güç tüketimi %25 oranında azaltmış gözüküyor.

Önemli olan diğer değişiklik ise cihazlardan kaldırılabilen önceden yüklenmiş uygulamaların satılarında artış sağlandı. Artık kullanıcılar Telefon, Mesajlar, Tarayıcı, Ayarlar, Saat, Galeri ve diğerleri de dahil olmak üzere 9 ana uygulamanın dışında neredeyse diğer tüm uygulamaları da akıllı telefonlardan kaldırabilecekler.

PC yansıtma özelliği eklendi

Çinli şirketin hazırlamış olduğu bir diğer yenilik ise MIUI+ ise akıllı cep telefonun ekranını Windows 10 çalıştıran bir bilgisayara yansıtmaya olana sağlıyor. Bu sayede kullanıcıları telefonlarını ellerine almadan cihazlarıyla etkileşime geçebilecek. MIUI 12.5'de yer alacak olan diğer değişiklikleri yeni duvar kağıtları, doğadan ilham alan bildirim sesleri, belirsiz konum modu ve mağazadaki uygulamalar tarafından talep edilen veriler hakkında ek bilgiler sunma şeklinde sıralamak mümkün olabilir. MIUI 12.5'in halka açık beta sürümü, 2021 yılının Ocak ayı ortasında yayınlanacak. Konu ile ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi eklenmesi mümkündür. 


MIUI 12.5'in çıkış tarihi netleştiMIUI 12.5'in çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ