Minecraft’ın geliştiricisi Mojang farklı bir yola girecek - Haberler - indir.com

Minecraft’ın geliştiricisi Mojang farklı bir yola girecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler oyunlarından Minecraft oyununun geliştiricisi olmasıyla adından söz ettiren Minecraft, uzun yılların ardından ismini ve logosunda değişikliğe gitti. Teknoloji dünyasının devlerinden Microsoft tarafından satın alınan ve farklı bir çatı altında faaliyetlerine devam eden şirket markalaşma konusunda yeni bir adım attı. Şirketin Microsoft tarafından satın alınmasıyla beraber sadece Minecraft üzerinde çalışmalar devam ediyordu, şirket zaman içerisinde bu kuralı yıkarak tam anlamıyla bir oyun şirketi olarak çalışmalarına hızla devam etme kararı verdi. 

Pokemon Go gibi gerçek dünyada oynayabileceğiniz Minecraft Earth yayınlandıPokemon Go gibi gerçek dünyada oynayabileceğiniz Minecraft Earth yayınlandı

Minecraft’ın geliştiricisi Mojang farklı bir yola girecek

Şirket tarafından yayınlanan tanıtım videosu ile yeni bir isme logoya geçiş yaptığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak yayınlanan videoya göre şirketin yeni ismi "Mojang Studios" olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu ekleme küçük bir detay olarak görülüyor olsa da bizlere şirketin gelecek planları hakkında çeşitli detaylar veriyor. Şirketin markalaşma yolundaki bu adımına bakmak gerekirse, Minecraft dışında başka planların da devreye girmesi bekleniyor. Yeni adıyla Mojang bununla da kalmayıp logosunda da bir değişikliğe gittiğini açıkladı. Yeni logonun yazıdan ibaret olduğunu göz önünde bulunduracak olursak daha rahat bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. 

2014 yılında el değiştiren Mojang tarafından, Minecraft oyunu dışında herhangi bir çalışmanın yapıldığı görülmedi. Söz konusu oyuna geçtiğimiz ay içerisinde RTX güncellemesi gelmişti ve oyuncu sayısında ise ciddi bir artış gözlemlendi. Yeni logosu ve adıyla şirket gelecek aylar içerisinde çok daha farklı çalışmalara imza atacak gibi gözüküyor. 

 


Minecraft dünyasından Hogwarts’ta bir kapı açılıyorMinecraft dünyasından Hogwarts’ta bir kapı açılıyor
Minecraft RTX açık beta bu hafta yayınlanıyorMinecraft RTX açık beta bu hafta yayınlanıyor
Minecraft Eğitim Challenge başvuruları için son gün 29 Mayıs!Minecraft Eğitim Challenge başvuruları için son gün 29 Mayıs!

PAYLAŞ