Minecraft Oynayarak Kod Yazmayı Öğrenin! - Haberler - indir.com

Minecraft Oynayarak Kod Yazmayı Öğrenin!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-18 14:00:02
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Oyun dünyasında gerek konsollarda gerekse bilgisayarlarda en çok oynanan oyunlardan biri olan Minecraft, geliştirilen özel versiyonu sayesinde çocukların küçük yaştan itibaren kodlama öğrenmelerine yardımcı oluyor. 

Code.orgMicrosoft ile anlaşma yaparak her yaştan oyun severin severek oynadığı Minecraft oyunu üzerinden küçük çocukların programlama temellerini öğrenmelerini ve bilgisayar kullanım becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor.

Bu bağlamda Minecraft'ın yapımcısı Mojang'ı satın alan Microsoft ile gerçekleştirdiği iş birliğinde Code.org, Minecraft oyunu üzerinden kodlama eğitimlerine başladı. Şirketin Hour of Code projesi kapsamında başlatılan Minecraft temalı eğitimler çocuklara eğlenceli vakit geçirerek nasıl kodlama yapılacağını öğretiyor. 

6 yaş ve üzeri çocukların programlama temellerini şimdiden kazanmalarını hedefleyen eğitimde Minecraft oyununa başlamadan önce eğitim boyunca kullanılacak karakter seçimi yapılıyor.

Karakteri sağa sola döndürme ve ileri geri hareket ettirme şeklinde devam eden oyunda seviye ilerledikçe çocuklar basit yapıdan daha karmaşık yapıya doğru ilerleyen görevleri yerine getiriyor. Yapılan kodlamanın oyun içerisinde nasıl çalıştığını görmek mümkün.

Hour of Code projesi kapsamında başlatılan Minecraft eğitimine katılmak için burayı tıklayabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ