Minecraft geliştiricisinin adı oyundan silindi - Haberler - indir.com

Minecraft geliştiricisinin adı oyundan silindi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 17:06:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Piyasaya girdiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına alan ve en çok oynanan oyunlardan biri olmayı başaran Minecraft adına getirilen son güncelleme de beklenmedik bir olay ile karşı karşıya geldik. Minecraft geliştiricisi Markus Persson, oyunu tek başına geliştirmişti. Oyun, oyuncular tarafından beğeni toplayınca, Markus Persson tarafından milyar dolarlık bir anlaşma ile Microsoft'a satıldı. Fakat bu işlemlerin gerçekleşmesinin ardından Markus “Notch” Persson, oyundan silindi. Piyasayta girdiği ilk günlerde büyük ilgi gören ve bu ilgi sebebiyle geliştiricisine ciddi paralar kazandırmayı başaran Minecraft oyunu artık Microsuft adı altında oyun sektöründe popülerliğine devam ediyor. Fakat bu sefer oyunda küçük bir değişiklik söz konusu.

Minecraft için, çapraz platform özelliği duyurulduMinecraft için, çapraz platform özelliği duyuruldu

Minecraft oyun piyasasına dahil olduğu günden itibaren açılış ekranında “Made by Notch! (Notch tarafından yapıldı!)” ve “The work of Notch! (Notch’un işi!)” şeklinde ifadeler bulunuyordu. Yeni güncelleme Minecraft 19w13a ile Minecraft oyununda tahmin edilmeyen bir olay yaşandı. Oyunda yer alan "Notch’un oyunu" ibareleri tamamen kaldırıldı. Elde edilen detaylara baktığımız taktirde bundan sonra oyun, Notch tarafından yapıldı ifadesi ile açılmayacak. Bu kesin olarak belirlendi. Konu hakkında henüz Microsoft ve Markus Persson'dan resmi bir açıklama gelmedi. 

1979 yılında İsveç'te dünyaya gelen  Markus Alexej Persson, tek başına geliştirdiği Minecraft oyunu ile oldukça popüler oldu ve oyun kısa süre içerisinde büyük kitleleri etkisi altında almayı başardı. Bu başarının ardından Persson şirketleşmeye gitti. Oyun 2011 yılında  tam sürümü ile karşımıza çıktı ve bu değişim Mojang stüdyosu adı altında gerçekleşti. Persson bunun üzerine 2014 yılında Minecraft oyununu ve oyun stüdyosunu 2.5 milyar dolarlık gibi inanılmaz bir rakama Microsoft'a sattı. Satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra çok fazla adından söz edilmeyen Markus Persson, “Notch” Persson, güncelleme ile Minecraft ekranlarından da uzaklaşmış oldu. Konu hakkında da bir açıklamada bulunmadı. 

 


Büyük Minecraft grafik güncellemesi ne zaman yapılacak?Büyük Minecraft grafik güncellemesi ne zaman yapılacak?
YouTube kanalı Minecraft Evi'nin ünlü isminden yeni televizyon programıYouTube kanalı Minecraft Evi'nin ünlü isminden yeni televizyon programı
Yeni bir Minecraft oyunu duyurulduYeni bir Minecraft oyunu duyuruldu

PAYLAŞ