Minecraft Dungeons, 11.5 milyon kullanıcısıyla birinci yılını kutluyor - Haberler - indir.com

Minecraft Dungeons, 11.5 milyon kullanıcısıyla birinci yılını kutluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 14:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Minecraft’ın yeni bir versiyonu olarak duyurulan Minecraft Dungeons ilk yılını kutluyor. Yeni oyun, 1 yılda 11.5 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Dünya genelinde farklı versiyonları ile büyük bir popülerlik yakalayan Minecraft, 2020 yılında piyasaya sürülen Minecraft Dungeons ile kısa süre içerisinde önemli bir ilerleme kaydetti. Şirket tarafından yayınlanan son raporda Minecraft Dungeons için resmi istatistikler paylaşırken ilk yıl itibariyle etkileyici rakamlara ulaşıldığı görüldü.

Minecraft Dungeons PC ve konsollar için yayımlandıMinecraft Dungeons PC ve konsollar için yayımlandı

Minecraft Dungeons Büyümesini Sürdürüyor

Minecraft Dungeons’ın bu kadar popüler hale gelmesinde oyunun sürekli güncel tutulmasının etkisi oldukça fazla. Yakın zamanda piyasaya sürülen Minecraft Dungeons Hidden Depths DLC dahil olmak üzere beş DLC alan oyun, mevcut güncellemelerle bir dizi yeni içerik ve iyileştirme aldı.  Mojang Studios tarafından 1. yıla özel olarak yayınlanan kutlama mesajında açıklamalara Minecraft Dungeons oyuncu istatistikleri de eklendi.

Şirket oyuncu sayıları konusunda en son 2021 yılının Şubat ayında açıklama yapmıştı. İlgili dönem içerisinde 10 milyon oyuncu barajının aşıldığını aktaran Mojang Studios, Haziran 2021 yılı itibariyle de 11.5 milyon kullanıcıya ulaşıldığını aktardı. Yüksek oyuncu sayısına rağmen sayının sürekli artması, oyunun büyümesini sürdürdüğünü net olarak gösteriyor. Raporda dikkat çeken diğer bilgiler ve istatistikler ise şöyle;

  • Minecraft Dungeons 232 farklı ülkede oynandı.
  • Oyunda düşmanlara 1,5 katrilyonu aşkın hasar verildi. Alınan hasar ise 100 trilyonu aştı.
  • Oyunda en çok tercih edilen eşyalar ise çift balta, hızlı tatar yayı, gizemli zırh ve ölüm başlığı mantarı şeklinde oldu.
  • Oyunda 1,1 milyardan fazla sağlık iksiri tüketildi.
  • 500 milyonu aşkın TNT kullanıldı
  • 400 milyarı aşkın blok tüketildi.

Oyunlar için yayınlanan bu tür istatistikler, 1 yıllık süre içerisinde devasa rakamlara ulaşıldığını gösteriyor. Minecraft Dungeons için yapılan açıklamalarda yeni DLC paketleriyle birlikte oyunun güncellenmeye devam edeceği de belirtildi. Bu doğrultuda 2. yılında oyunun çok daha etkileyici rakamlara ulaşacağını söylemek mümkün.

Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PS5, PS4, Switch ve PC'de desteklenen oyun, aksiyon ve RPG türünde yeni oyun denemek isteyenlere alternatif sunuyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ