Milli İHA bu sefer selfie çekti - Haberler - indir.com

Milli İHA bu sefer selfie çekti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-26 09:45:36
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul 2018, İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleşti. Gerçekleşen festivalde bir ilk gerçekleşti. Gerçekleşen ilkte ilk defa bir sivil vatandaş Bayraktar TB2'de bir uçuş gerçekleştirdi. Yakın bir tarihte envantere katılan mobil yer kontrol istasyonunda kontrol edilen Bayraktar TB2, sorunsuz bir şekilde havalandı ve tam 35 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi. 

Bayraktar TB2  2 bin 100 feet yükseklikte uçuş gerçekleştirdi.

Yüksek çözünürlüklü görüntüleme yeteneği ile festival alanını görüntüleyen Bayraktar TB2, çok daha yüksek irtifalarda görev yapmasına rağmen etkinliğe özel olarak 2 bin 100 feet yükseklikte uçuş gerçekleştirdi. Alandaki insanlar karşılaştıkalrı görüntüler ile hayret ve heyecan yaşarken İHA tarafından alınan görüntüler anlık olarak alandaki dev ekrana yansıtılarak insanlara adım adım görüntüler gösterildi. 

Gerçekleşen etkinliğe katılım çok fazla oldu.

Yurt dışında 70 bin uçuş saatine ulaşan Bayraktar TB2, yurt içinde de 702 bin uçuş saatine ulaşmış durumda. Gerçekleşen festivale de devlet erkanından yetkililer katıldı. festival gösteri uçuşu esansında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yer kontrol istasyonunda pilotlardan ve T3 Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'dan her daim bilgi aldı. Katılımcıların bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken T3 Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Yarım milyondan fazla insan katıldı." açıklaması yaptı. İnsanlar gerçekleşen festivalden bir hayli mutlu olduklarını açıklarken, gerçekleşen etkinliğin beklentilerinin çok üstünde olduğuna değindi.

 

 





PAYLAŞ