Milli helikopter ATAK'a yeni bir talip - Haberler - indir.com

Milli helikopter ATAK'a yeni bir talip

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-12 23:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bir uzak doğu ülkesi ile olan ihracat görüşmelerini sonlandırmak üzere Pazartesi günü yola çıkacağını ifade eden Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ATAK için görüşeceklerini belirtti. 

Türkiye'nin savunma sanayisinde kat ettiği yol görmezden gelinmeyecek kadar büyük. Havacılık anlamında her daim çalışma yapan Türkiye, bu anlamda İHA, SİHA ve helikopter üretiminde çok fazla çalışma yapıyor ve büyük bir yol kattetmesi ile gündeme geliyor. Bu gayreti ise herkes tarafından taktirle karşılandığı gibi başarı olarak da geri dönüyor. Bahsettiğimiz bu projeler arasında ise kendi yerini almayı başarmış ATAK, kısa zamanda gösterdiği başarılardan ötürü uzak doğu ülkesinden talip aldı. Kısa bir süre önce gerçekleşen Türk Savunma Sanayii Zirvesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ve bizzat Cumhurbaşkanı'nın katılımı ile gerçekleşti. Birçok anlamda yerli ve yabancı üst düzey temsilcinin yer aldığı zirvede, birçok yerli ve milli araçlar tanıtıldı. 

"Yeni nesil ATAK projemize, MMU ve Hürjet projelerimize şimdiden ortaklık talepleri var."

Gerçekleşen zirvede konuşma yapan İsmail Demir, düzenlenen zirvede oluşturulan işbirliği ve platformu sayesinde, en önemlisi de geniş çevredeki paydaşların görüşlerini dinleme şansı yakaladıklarının altını çizdi. Aynı zamanda Başkan İsmail Demir, katılımlı yönetim felsefesi ile uzun soluklu stratejik versiyonu, 2019 senesinde gerçekleştirilmesi planlanan Savunma Sanayi Şurası sonucunda gerçeğe kavuşacağını ifade etti. Bu çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından savunma sanayinin tekrardan yapılandırılacağını vurguladı. Yerli araçlara karşı olan ilgiyi anlatmak için açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yeni nesil ATAK projemize, MMU ve Hürjet projelerimize şimdiden ortaklık talepleri var. Gelecek hafta Pazartesi günü bir Uzak Doğu ülkesine ATAK ihracatı ile ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planlıyoruz." şeklinde konuştu. Bu anlamda savunma sanayi kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 





PAYLAŞ