Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklaması - Haberler - indir.com

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde pek çok güvenlik ihlaliyle gündeme gelen ve ardı ardına yasaklanmaya başlayan Zoom uygulamasının Türkiye içinde güvensiz olduğu hatta öğretmenlerden para kestiği iddiasının ortaya atılmasının üzerine MEB’den resmi açıklama geldi.

Corona virüs nedeniyle milyonlarca insanın evlere kapanması ve uzaktan eğitim sürecinin başlaması video konferans uygulamalarının kullanımını ön plana çıkardı. Kalabalık toplantılar için sunduğu işlevsel özelliklerle rakiplerinden ayrılan Zoom ise bu dönemde en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyordu ki ardı ardına gelen güvenlik ihlalleri bu durumu tersine çevirdi. Önce Facebook’a kullanıcı verilerini gizlice sızdırdığı ortaya çıkan uygulamanın, kişisel verileri ve video konferanslarını kaydettiği iddialarının gündeme gelmesi kullanıcıları tedirginleştirdi.  Daha pek çok güvenlik açığı bulunduğu ortaya çıkan uygulamanın kullanımı ülkeler tarafından yasaklanmaya başladı.

Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!

Zoom'da bulunan tüm güvenlik açıkları

Türkiye’de de bir skandala imza attığı iddia edilen uygulamanın öğretmenlerden ücret kestiği söyleniyordu ki konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada;

"Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerin kendi imkanlarıyla eriştiği bazı yazılımlar üzerinden, "Öğretmenlerin maaşlarından para çekilmesi ve bu konuda İl Müdürlerinin acil toplantıya çağrıldığı" iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin kendi imkanlarıyla eriştiği söz konusu bazı yazılımlar üzerinden; "Öğretmenlerin maaşlarından para çekilmesi üzerine Sayın Bakanımızın bu konuda İl Müdürlerini acil toplantıya çağırdığı" yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Uzaktan eğitim sürecinde olası işlem hataları ve siber güvenlik konularında il müdürlerimiz ve okul yönetimlerimiz üzerinden tüm öğretmenlerimizi bilgilendirmekteyiz.

Öğretmenlerimize Yapılan Bilgilendirme

Canlı Sınıf uygulamalarında herhangi bir sorun yaşanmaması için öğretmenlerimizin öğrencileriyle uzaktan sanal ortamda ders yapmak amacıyla 8. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar için sadece EBA Canlı Ders özelliğini kullanması gerekmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin kişisel verileri başka platformlara taşınmamış olacaktır.

Canlı Ders özelliğindeki görüntü kayıtları kişisel olmakla birlikte sistem görselleri kullanımı Bakanlığımızın onayına tabiidir. Tanıtım amaçlı görüntü ve fotoğraf paylaşımı ihtiyacı olduğunda Bakanlığımız sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından istifade edilmesi hususunda hassasiyet gösterilmelidir." ifadelerine yer verildi.


Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!
SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

PAYLAŞ